Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Mevzuatı Yazboz Tahtası Değildir"

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sekreteri Ercüment Çervatoğlu, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nın 'iş güvenliği uzmanı' çalıştırılmasına ilişkin hükümlerinin yürürlük tarihinin ertelenmemesini istedi.

yapi.com.tr / AA
"İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Mevzuatı Yazboz Tahtası Değildir"

Ercüment Çervatoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Muğla'nın Güllük beldesinde 7 işçinin metan gazından zehirlenerek yaşamını yitirmesinin, dikkatleri işçi sağlığı ve iş güvenliği konusundaki yasal düzenlemelere çevirdiğini belirtti. İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası ile 'tehlikeli' sınıfta yer alan işyerlerinde 1 Temmuz 2013'ten, 'az tehlikeli' sınıftaki işyerlerinde ise 1 Temmuz 2014'ten itibaren 'iş güvenliği uzmanı' çalıştırılması zorunluluğu getirildiğini ifade eden Çervatoğlu, bunun yürürlüğe giriş tarihinin değiştirileceğini öne sürdü.

İşçi sağlığı ve iş güvenliği mevzuatının 'yazboz tahtası' olmadığını savunan Çervatoğlu, iş kazalarının çoğunun, 50'nin altında çalışanı bulunan işyerlerinde meydana geldiğini, hayatını kaybeden işçi sayısının her yıl arttığını ve 2011'de bin 700'e ulaştığını bildirdi. Çervatoğlu, şunları kaydetti:

"Her kazanın meydana gelmesinde, işyerinden kaynaklanan teknik ya da idari problemler olabilir. Ancak en az bunlar kadar önemli olan husus, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının işçi sağlığı ve iş güvenliğine yaklaşımıdır. Bakanlığı işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda yalnızca işverenleri değil, çalışanlar lehine ve istikrarlı politikalar izlemeye, meslek örgütleri ve sendikaların önerilerine kulak vermeye davet ediyoruz".

http://www.yapi.com.tr/haberler/isci-sagligi-ve-is-guvenligi-mevzuati-yazboz-tahtasi-degildir_109881.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!