Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İşe Alımlarda Deneyim Öne Çıkıyor

Randstad, workmonitor araştırması ile iş dünyasının nabzını ölçmeye devam ediyor. Türkiye’nin de dahil olduğu 32 ülkeyi kapsayan yılın ikinci araştırmasında yeni bir iş bulmada eğitimden ziyade deneyimin daha önemli olduğu ortaya çıktı.

yapi.com.tr
İşe Alımlarda Deneyim Öne Çıkıyor

Randstad, Avrupa, Asya Pasifik ve Amerika kıtalarını içeren, Türkiye’nin de dahil olduğu 32 ülkeyi kapsayan yılın ikinci workmonitor araştırmasını yayınladı. 10 yıldır aralıksız olarak yılda 4 kez iş dünyası eğilimlerinin ölçümlendiği araştırma sonuçlarına göre, uygun bir iş bulmada deneyimin eğitimden daha önemli olduğu ortaya çıktı.
 
Araştırmaya katılan işveren ve çalışanların yüzde 81’i, yeni bir iş bulmada eğitimden ziyade deneyimin daha önemli olduğuna inandığını söyledi. On binlerce çalışanın katıldığı araştırmada en çok deneyimli işçi arayan ülke yüzde 92 ile Çin olurken, Hindistan ve Birleşik Krallık yüzde 91 ile ikinciliği paylaştı. Türkiye’de ise bu oran yüzde 85 olarak ölçümlendi. Danimarka ve Norveç’te çalışanların yarısı ise eğitime karşı deneyimin ağır bastığına inanıyor.
 
AltuğAltuğ Yakaİş bulmak hangi yaş grubu için daha zor?

İş dünyasında önemli bulguların ve ilgi çekici sonuçların ortaya çıktığı Workmonitor araştırmasında, küresel olarak araştırmaya katılanların üçte ikisi, 25 yaşın altındaki gençlerin uygun bir iş bulmada her geçen gün daha da zorlandığını belirtti. X kuşağının ardından Y kuşağının da iş hayatına girmesi ile birlikte üç farklı kuşaktan insanın birlikte çalıştığını ve hızlı bir değişimin başladığını söyleyen Randstad Türkiye Genel Müdürü Altuğ Yaka, "Günümüz iş dünyasına baktığımızda teknolojinin damgasını vurduğu, 3 kuşaklı şirketlerin arttığı, önemli bir dönüşümün başladığı dönemece girdik. Yılın ikinci workmonitor araştırmasında 25 yaş altındaki gençlerin deneyimleri nedeni ile iş bulmakta zorluk çektiği ortaya çıksa da, küresel olarak şirketlerin dörtte üçü genç çalışanları istihdam etmek istiyor. Meksika, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya Norveç ve Türkiye’deki şirketlerin % 80’den fazlası gençlerle yürümeyi, Macaristan, Singapur, ABD, Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve Doğu Avrupa’da ise 25 yaş üstü, deneyimli çalışanlarla ilerlemeyi düşünüyor. Araştırmadaki diğer önemli bir bulgu ise küresel olarak gençlerin yüzde 80’lik bir bölümü genellikle eğitim seviyelerinin altındaki işleri kabul etmesiydi” açıklamasını yaptı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/ise-alimlarda-deneyim-one-cikiyor_110060.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!