Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Isı Yalıtımında Enerji Verimliliği ve Kalite Stratejileri" Toplantısı YEM'de Gerçekleştirildi

BASF tarafından, Yapı-Endüstri Merkezi'nde (YEM) gerçekleşen "Isı Yalıtımında Enerji Verimliliği ve Kalite Stratejileri" toplantısı, sektörün uzmanlarını, standartlara uygun yapılan ısı yalıtımının enerji tasarrufuna olan katkısı ve Avrupa’daki güncel EPS uygulamaları hakkında bilgilendirmek üzere bir araya getirdi.

yapi.com.tr
"Isı Yalıtımında Enerji Verimliliği ve Kalite Stratejileri" Toplantısı YEM'de Gerçekleştirildi

BASF tarafından, Yapı-Endüstri Merkezi'nde (YEM) gerçekleşen "Isı Yalıtımında Enerji Verimliliği ve Kalite Stratejileri" toplantısı, sektörün uzmanlarını, standartlara uygun yapılan ısı yalıtımının enerji tasarrufuna olan katkısı ve Avrupa’daki güncel EPS uygulamaları hakkında bilgilendirmek üzere bir araya getirdi.


BASF EPS Hammadde Satış Yöneticisi Sevgül Keskin
, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, firmanın 146 yıllık kurumsal tarihçesini, dünyadaki ve Türkiye'deki önemli dönüm noktalarına referans vereke dinleyicilerle paylaştı.



BASF'ın, Ar-Ge'ye ve inovasyona çok önem verdiğini vurgulayan Sevgül Keskin, sürdürülebilir bir gelişme sağlamak amacıyla, Türkiye'nin Ar-Ge'ye ayırdığı bütçeden daha fazla bir bütçeyi bu alana kanalize ettiklerini söyledi. Şu anda BASF için en önemli konunun enerji verimliliği olduğunu belirten Keskin, 1970'te Gebze'de üretime başlayan BASF Türkiye'nin, bugün 6 noktadaki entegre üretim tesisleri ile 4 farklı firma altında faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getirdi.

Elektrik İşleri Etüt Dairesi Genel Müdürlüğünün kapatılması nedeniyle, ilgili kurumun Genel Müdür Yardımcılığını yürüten Erdal Çalıkoğlu'nun, "Binalarda Enerji Verimliliği Çalışmaları" başlıklı sunumu yapılmadı. Çakaroğlu'nun yerine söz alan Türk Tesisat Mühendisleri Derneği Genel Koordinatörü Hakkı Buyruk, "Genel Enerji Durumu ve Binalarda Enerji Verimliliği" temalı bir konuşma gerçekleştirdi.

1935 yılında Atatürk'ün emriyle kurulan Elektrik İşleri Etüt Dairesi Genel Müdürlüğü'nün kapatılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek konuşmasına başlayan Buyruk, ülkemizdeki nihai enerji tüketiminin sektörelere göre dağılımını grafikler üzerinden paylaşarak, binaların sanayiden sonra en çok enerji tüketen ikinci sektör olduğunu gösterdi. Dağılıma, elektrik enerjisi tüketimi anlamında bakıldığında ise, binaların %50 ile en fazla enerji kullanan sektör olarak ortaya çıktığına dikkat çekti.

Elektriğin en pahalı enerji türü olması nedeniyle en çok önemsenmesi gereken sektör olduğunu ifade eden Hakkı Buyruk, enerji verimliliği konusunda yaptıkları uygulamalarının, binaların %50 oranında enerji tasarrufu potansiyeline sahip olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. Buyruk,  hatalı uygulamaların giderilmesi ve güncel yönetmeliklere uyulması halinde, Türkiye'deki 8 milyon mevcut binanın 7 milyar dolarlık enerji tasarrufu potansiyeline işaret ettiğini belirterek konuşmasını noktaladı.




İZODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Ertuğrul Şen , "Yalıtımda kaliteye Dair" başlıklı sunumuna, ülkemizdeki enerji tüketimine dair veriler paylaşarak başladı. Konuşmasını, İZODER ve sektörel veriler aktararak sürdüren Şen, ısı yalıtımında kaliteye dair neler yaptıklarından bahsetti.


Öğleden önceki sunumlar, BASF Teknik Uygulamalar Direktörü Dr. Juergen Fischer 'in "Neopor ile İnovatif Uygulamalar ve Kalite Stratejileri" temalı sunumu ile sona erdi.




Sonraki sayfada:
"Binalarda Enerji Verimliliği Performans Değerlendirem Sistemleri" paneli >>>

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/isi-yalitiminda-enerji-verimliligi-ve-kalite-stratejileri-toplantisi-yemde-gerceklestirildi_89731.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!