Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Kentsel Dönüşümle Trilyonlarca Dolar Kazandırır

Kendisi her ne kadar 'Yukarıdan tüyo aldım' dese de 25 yıl önce İstanbul'un değişik bölgelerinden aldığı arsalarla bugün dev inşaat projelerine imza atan Ali Ağaoğlu, son dönemde inşaatlarıyla olduğu kadar, magazin medyasına malzeme olan haberleriyle de gündemde olan birisi. Resmi olmasa da 8 yıldır, 2 çocuğunun annesinden ayrı yaşayan Ağaoğlu,

Yeni Şafak Gazetesi
İstanbul Kentsel Dönüşümle Trilyonlarca Dolar Kazandırır

/P>

Halka arz yakın

Milyar dolarlık rakamlara ulaştığınız halde halka arzı neden düşünmediniz?

Biz çok hızlı düşünüp, hızlı hareket edip, hızlı üreten bir firmayız. Yani SPK'nın getirdiği, bürokrasinin getirdiği bir bürokrasiden endişe ediyoruz. GYO kuracağız ama daha farklı bir boyutta. Önümüzdeki senelerde kurarız. Borsanın gerçek anlamda ekonomiye kaynak sağlaması lazım düşünüyorum. Borsanın o işlevini çok sağlıklı yaptığına da katılmıyorum.

Bugüne kadar meslektaşlarınız borsada yatırımcıya kaybettirdi, siz bunu tersine çevirebilir misiniz?

Benim de demek istediğim oydu. Borsada da kazandıracağımı hissettiğim anda borsaya da gireceğim.

Trabzonlu nineler bile takım kurar

Bir ara adınız Trabzonspor Başkanlığı için geçmişti, neden olmadı?

Ülker Alpella'yı aldık. Trabzonspor için başkanlık niyetim hiç olmadı. Arkamdan itmeye çalışıyorlardı. Kulüp zordaydı ama bizim görevimiz başka. Bir Karadenizli olarak başka görevlerim var, spor benim tamamen dışımda. Beynimde 1 milyon tane hücre varsa, bir tanesinden öyle bir şey geçmez. Spora hem paranı vereceksin, hem de zamanını vereceksin. Vereceğim zamanı nereden çalacağım, işimden, özelimden... Ben özelime de düşkün adamım. Bir de Trabzon'dan 7'den 77'ye kime sorarsan sor, nineye bile sorsan, takımı bozar, takımı kurar. Orada başarılı olmak mümkün değil. Köy yolları, falan. Üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz. Valilikle yeni bir okul protokolü imzaladık. Of'ta bir Anadolu lisesi kısmet olursa yapacağız. Bu sene içerisinde başlarım inşallah. Memlekete güzel bir villa yaptım. Villa için de belediyeden daha fazla yol ve altyapı yaptırdım. Ama henüz gidemedim. Bu sene çocuklar gitti arkadaşlarıyla bir hafta kaldılar.

Biraz da Ağaoğlu Grubu'ndan bahsedelim. Bugüne kadar ne kadar konut ürettiniz, yıllık cironuz nedir?

10 binin üzerinde konut yaptık ve sattık. Şu anda oturuluyor. Bu sene içerisinde 10 bin konuta yakın Bodrum'da, 6 bin civarında da burada başlayacağımız yeni projelerimiz var. Yaklaşık 16-17 bin konut daha yapacağız. Elimizdeki diğer arazilerle birlikte 20-25 bin konut daha yaparız. Şu anda sadece şu son çeyreğe yetiştireceğimiz yaklaşık 6 bin konutluk projelerimiz var. Bahçelievler'de 1.500 konuta başlıyoruz, Ataşehir'in doğu tarafında ilk etapta 1000 tane konut başlıyoruz, Seyrantepe'de konut işyeri ve otelden oluşacak yaklaşık 1000 konutluk mix bir projeye başlıyoruz. Ayazağa'da 1000 konutluk bir proje var, onu da bu seneye yetiştirmeye çalışıyoruz. 2007'de ciromuz 1 milyar dolar civarındaydı. Bu seneyi 500-600 milyon dolarlık bir cironun üzerinde kapatırız diye düşünüyorum.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-kentsel-donusumle-trilyonlarca-dolar-kazandirir_63002.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!