Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul Valiliği: Bir Hayat için Bir Saatinizi Eğitime Ayırın

İstanbul Valiliği, depreme karşı halkın bilinçlendirilmesi, kent ve toplumun afetlere hazır ve dirençli hale getirilmesi amacıyla 'Bir Saat Bir Hayat' temalı bir kampanya başlattı.

yapi.com.tr
İstanbul Valiliği: Bir Hayat için Bir Saatinizi Eğitime Ayırın

Eğitimler nerede yapılacak?

Eğitimlerin kurumlara yönelik uygulamaları, kurumların salonlarında; halktan gelen taleplere yönelik eğitimler ise 39 ilçede belirlenen eğitim merkezlerinde (halk eğitim merkezi, kültür merkezi vb.) gerçekleştirilecek.

Eğitimlerde neler öğretilecek?

Eğitimlerde bireyler, kurumlar ve çocuklar için farklı seviyede güvenli yaşam programları tasarlandı. Programlar, farkındalığın artırılması, bilgi ve becerinin geliştirilmesi ve toplumsal güç birliğinin artırılması gibi konuları kapsıyor.

GünayGünay ÖzdemirBir saat eğitimle bir ya da birden çok hayat kurtulabilir

Projenin 14 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Günay Özdemir, bir saatle bir ya da birden fazla hayatın kurtulma şansının olabileceğini belirterek; 'Bir Saat Bir Hayat' eğitimlerinin üç seviyeden oluşacağını açıklamıştı. Birinci seviye eğitimde, bireye afet öncesi, sırası ve sonrası için hazırlık konusunda farkındalık kazandırmak; ikinci seviyede, hazırlık konusunda bilgi ve beceri kazandırmak; üçüncü seviyede ise yerel afet gönüllüsü oluşturmak, yani katılımcıları kentsel hazırlık ve hafif arama kurtarma çalışmalarını yapacak beceriye ulaştırmak hedefleniyor. Anaokulundan yerel yöneticilere kadar toplumun tüm kesimlerini kapsayan eğitim programları, görsel sunumlarla interaktif olarak gerçekleştirilecek.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-valiligi-bir-hayat-icin-bir-saatinizi-egitime-ayirin_111569.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!