Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Deprem Sonrası Yapılar Sağlıklı Bir Şekilde Denetlenmiyor"

Van Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Turizm Komisyonu ile İmar Komisyonunun hazırladığı raporda, deprem sonrası yapıların sağlıklı denetlenmediği, bu yapıların olası depremde büyük can ve mal kaybına sebebiyet vereceği belirtildi.

yapi.com.tr
"Deprem Sonrası Yapılar Sağlıklı Bir Şekilde Denetlenmiyor"

Van Büyükşehir Belediyesi Meclisinin haziran ayı toplantıları sona erdi. Evrensel'in haberine göre, toplantının en önemli gündem maddesi Çevre Turizm Komisyonu ile İmar Komisyonunun hazırladığı ortak raporu oldu. Komisyonlar, deprem sonrası yapıların durumu ile ilgili hazırladıkları raporu meclise sundu. Belediye meclis toplantı salonunda yapılan toplantıya Belediye Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay başkanlık etti. Komisyonlar tarafından hazırlanan raporda deprem sonrası yapıların sağlıklı bir şekilde denetlenmediği belirtildi.

Raporda "Bu konuların hayati tehlike arz ettiği, bu konuda duyarlılığı geliştirmek, olası bir depremde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanması için gerekli çalışmaların ivedilikle Van Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Van Belediyesinin ortak çalışmalar yaparak bu aksaklıkların gidermesi gerektiği sonucuna varılmıştır" denildi.

Denetimlerin çoğu gözlemsel

Hazırlanan raporda dikkat çekilen hususların bazılar şöyle:

* Yaşanan deprem sonrası Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından görevlendirilen teknik personelin konunun uzmanı olmadığı, denetimlerin birçoğunun gözlemsel olduğu ve herhangi bilimsel veri olmadığı, deprem analiz raporlarının da hazırlanmadığı gözlemlenmiştir.

* Deprem sonrası yapılan denetimlerde tek katlı kerpiç evlere orta hasar verilmiş ve güçlendirme işlerinin yapılması kararı alınmıştır. Ancak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce bu tek katlı kerpiç evlerin nasıl güçlendirileceği anlaşılmamıştır.

* Gözlemsel olarak yapılan tespit çalışmaları sonrası az hasarlı rapor alan yerlerin vatandaşların kendi imkanlarıyla yapılan deprem analizlerinde karot değerinin çok düşük olduğu, güçlendirmenin yapılması veya yıktırılması gerektiği halde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün raporlarına istinaden basit onarım yapılarak kiraya verildiği tespit edilmiştir

http://www.yapi.com.tr/haberler/deprem-sonrasi-yapilar-saglikli-bir-sekilde-denetlenmiyor_109625.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!