Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul'un Altına 145 km. Tünel

İstanbul’un trafiğini büyük ölçüde yer altına indirecek tünel projelerinin detayları ortaya çıktı. Buna göre 2019’a kadar 98 kilometre uzunluğundaki 17 tünel projesi hizmete alınacak. 2019 sonrası ise 47 kilometre uzunluğundaki 11 tünelin tamamlanmasıyla 2023’e kadar İstanbul’un altına 145 kilometre yeni yol inşa edilecek.

yapi.com.tr
İstanbul'un Altına 145 km. Tünel

Halihazırda yapımı devam eden toplam 5,78 kilometre uzunluğundaki Kasımpaşa-Sütlüce ve Libadiye-Çamlıca tünellerinde son aşamaya gelindi. İBB'nin Avrupa'da 22, Asya'da 6 tane tünel projesi var. 2019 yılına kadar hizmete alınması planlan yaklaşık 98 kilometre uzunluğunda 17 tünel projesi bulunuyor. Örneğin Kağıthane'den tünel ile Bayrampaşa'ya oradan Bağcılar'a kadar gidilebilecek. Dolmabahçe ile Levazım arasına yapılacak tünel Cendere yolu Ayazağa'dan Baltalimanı'na oradan da Çayırbaşı'na kadar uzanacak. Bu sayede Beşiktaş'tan Sarıyer'e yer altından kesintisiz ulaşım sağlanacak.

Yenişafak'ın haberie göre, Kağıthane'den Büyükçekmece'ye bağlanacak yaklaşık 52 kilometrelik tünel 6 ilçeyi bir bine bağlayacak. Kağıthane'den başlayacak tünel Bayrampaşa, Bağcılar üzerinden Küçükçekmece'ye Avcılar üzerinden de Büyükçekmece'ye kadar uzanacak.

2019 sonrası için ise 11 tünel projesi bulunuyor. Projeler, Davutpaşa - Samatya, Merter - Kazlıçeşme, Kadıköy-Kuşdili tünelleri dahil yaklaşık 47 kilometre uzunluğunda olacak. Bu sayede 2019 öncesi ve sonrası tünellerle birlikte 2023'e kadar İstanbul'un altına 145 kilometre yeni yol inşa edilmesiyle trafiğin rahatlaması hedefleniyor.

Avrasya Tüneli ile entegre olacak

Üsküdar Sahil trafiğini rahatlatmak için yaklaşık 24 kilometre uzunluğunda tünel inşa edilecek. Proje, Harem-Beylerbeyi, Beylerbeyi-Çengelköy, Çengelköy-Küçüksu, Küçüksu-Kavacık ve Kavacık-Çubuklu olmak üzere 5 ayrı etap halinde tamamlanacak. Bu sayede Beykoz, Avrasya Tüneli'ne yer altından entegre edilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulun-altina-145-km-tunel_151581.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!