Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İşte 3. Köprünün Değişen Planı

3. Köprü‘yü de içine alan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin değiştirilen güzergahı ortaya çıktı.

yapi.com.tr
İşte 3. Köprünün Değişen Planı

3. Köprü’yü de içine alan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin güzergahının ihaleden sonra değiştirilmesi Türkiye’nin gündemine yerleşti. Projenin neden değiştirildiği yönünde çeşitli söylentiler ortaya atılırken, kimileri de onaylanmamış bir projenin iptal edilmesi gerektiğini ortaya attı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’un fethinin yıldönümü olan  29 Mayıs 2015’e kadar yetiştirilmesini istediği 3. Köprü‘nün de içinde olduğu söz konusu projenin değiştirilmemiş ilk hali ortaya çıktı. Dünya Gazetesi’nin haberine göre Mahmutbey’deki İSTOÇ‘un oradan başlayan ve kuzeye doğru ilerleyip Odayeri’nden doğuya yönelen  ve Garipçe-Poyrazköy arasına kurulan köprü ile Anadolu yakasına ulaşan, orandan da güneyde Reşadiye’ye inen ve güneyde Paşaköy’e, batıda ise Çamlık’a  uzanan projenin 4 noktasında değişiklik yapıldı.

3 gerekçe gösterildi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, 4.5 milyar liralık bir yatırımla tamamlanmış olacak Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin söz konusu 4 noktasında değişiklik yapma nedenlerini  anlattı.Bakanlık yetkilileri, projenin güzergah seçiminde 3 önemli noktaya dikkat ettiklerini ileri sürdü. Buna göre Belgrad Ormanları ve Fatih Ormanları‘nın zarar görmemesi gerekçe gösterilerek, yol daha kuzeydeki bir noktaya çekildi ve ormanlık alanın dışına alındı. Yetkililerin verdiği bilgiye göre Polonezköy Milli Parkı‘nın zarar görmemesi gerekçesiyle de güzergahta düzeltme yapıldı.

Bakanlık yetkilileri, yaptığı açıklamada, doğal yapının, bentlerin ve göletler ile havzalarının zarar görmemesi için de viyadük sayısını artırdıklarını ileri sürdüler. Yapılan değişiklikle, bir yönde, 15 kilometre uzunluğunda 37 tane viyadük, öbür yönde 30 kilometre ve toplam 74 tane viyadük planlandığı vurgulayan yetkililer, toplam 30 kilometrelik yolun yarısının viyadükle geçildiğini kaydettiler. Yetkililer, “Viyadükle yolu götürmek pahalı bir sistem. Niye bunu tercih ediyoruz? Doğa tahrip olmasın, havzalarımız, su kaynaklarımız zarar görmesin, bunun için titizlik gösteriyoruz” savunması yaptı.

5 katı ağaç dikilecek

Yetkililer, bölge üzerinde 480 hektarlık bir alanın yola gittiğini, bu yolun üzerinde bulunan ağaçların tutarının yüzde 1.4 nitelikli ağaç, diğerlerinin makilik olduğunu söyledi. 200 bin civarında ağacın yerinin değiştirilmesi gerektiğini kaydeden yetkililer, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı‘nın bir şartı var. Bu projeye olur verirken, yüklenici firmayla bir sözleşme imzaladı. 480 hektara karşılık bin 400 hektarlık gösterilen 6 tane noktada dikim yapılacak, yani en az 5 katı yeni ağaç dikilecek” dedi.Projenin ÇED’e tabi olmadığını,ÇED olmaması bu projenin çevreye duyarsızlığı içerisinde yapılacağı anlamına gelmediğini kaydeden yetkililer, burada ekolojik köprü yapılacağını bildirdi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/iste-3-koprunun-degisen-plani_110732.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!