Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İşte Türkiye'yi Sarsan Operasyonun Perde Arkası!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bu sabah 'yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla' ilgili yürütülen soruşturma kapsamında çeşitli adreslere operasyonlar başlatıldı. Şu ana kadar 20'den fazla kişinin gözaltına alındığı operasyon 3 ayrı soruşturmayı içeriyor.

yapi.com.tr
İşte Türkiye'yi Sarsan Operasyonun Perde Arkası!

Hürriyet'in haberine göre, birinci soruşturma işadamı Ali Ağaoğlu'na, ikinci soruşturma Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan'a, üçüncü soruşturma ise işadamı Rıza Sarraf ile Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın aralarında bulunduğu şahıslarla ilgili olduğu öğrenildi.

Ali Ağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 20'den fazla kişinin gözaltına alındığı soruşturma kapsamında Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan hakkında da gözaltı kararı çıktı.

Operasyonu Celal Kara yönetiyor

Bakanların oğlunun da şüphelileri arasında bulunduğu soruşturmayı yürüten isim ise savcı Celal Kara.

Bir yıldan bu yana takip

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele’den edinilen bilgilere göre, operasyonlar bir yıldan beri süren fiziki ve teknik takipler sonrası yapıldı.

Bu sabah düzenlenen operasyonu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyor. Soruşturmanın gelen bir ihbar üzerine başladığı ve gözaltına alınan kişilerin yaklaşık bir yıldır takip edildikleri öğrenildi.

Bakan çocuklarına rüşvet verdi iddiası

Ebru Gündeş’in kocası Reza Sarraf’ın bazı projelerde bakan çocuklarına rüşvet vermek suçlamasıyla gözaltına alındığı iddia edildi.

Ayrıca Çevre Bakanlığı ve TOKİ’nin bazı projelerinde üç bakan çocuğunun rüşvet alma iddiasıyla gözaltına alındığı öne sürüldü.

Marmaray'a zarar verildi

Erdoğan Bayraktar’ın oğlu üzerinden rüşvet vererek ve bakanlığın yetkilerini kullanarak imar usulsüzlükleri, rant yolsuzlukları, yerel yönetimlerin imara açmadığı arazilerin rüşvetle bakanlık üzerinden illegal olarak imara açılması, Fatih Belediyesi’nin sit alanındaki arazilerin bakanlığın gücünü kullanarak illegal olarak imar ve inşaata açılması gelen suçlamalar arasında.

Marmaray projesine ciddi zarar vereceği halde rüşvet karşılığında bazı arsalara imar ve inşaat izni verilmesi de suçlamalar arasında.

 

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/iste-turkiyeyi-sarsan-operasyonun-perde-arkasi_114996.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!