Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Projelerde Başbakanın Fikri Alınır"

İstifasını duyururken NTV televizyonuna yaptığı açıklamada "Soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan'ın onayıyla yapıldı" diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın sözlerini, inşaat sektörü temsilcileri yorumladı.

yapi.com.tr
"Projelerde Başbakanın Fikri Alınır"

Bugüne kadar TOKİ ile birçok projeye imza atan Yaşar Aşçıoğlu, The Wall Street Journal Türkiye'den Ayşegül Akyarlı Güven'e yaptığı açıklamada, "Projelerde Başbakanın izni değil, fikri alınır" dedi. Erdoğan Bayraktar'ın Türkiye'ye gelmiş en cesur ve en iyi iş bilen bakan olduğunu dile getiren Yaşar Aşçıoğlu, "Yazık oldu. Eğer istifa ettiyse kentsel dönüşüm de sekteye uğrar. Bu memlekette iş yapanı böyle dövüyorlar" dedi.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı ise kendisinin hiçbir zaman Başbakanla birebir görüşmesi olmadığına dikkat çekerek, "Ali bey zaman zaman Başbakana projeler ve sektör hakkında bilgi verirdi. Ama son 5 yılda ya 3, ya da 4 kere olmuştur. Uluslararası seyahatlerde sektörün durumunu, yabancılara satış gibi genel konuları da Ali Beye sorardı" diye konuştu. Bayraktar'ın gündeme getirdiği konunun 6306 sayılı kanun olduğunu ifade eden Rahvalı, "Soruşturmaya konu olan özel proje alanları, rezerv alanları ve kentsel dönüşüm uygulamaları bu kanun kapsamında yapılıyor. Bu kanunda Başbakanın da imzası var. Resmi gazetede yayınlandı. Ben Bayraktar'ın açıklamasının içeriğini dinlemedim. Ama ittifakla yapılmış olan bir yasa var. Bayraktar şimdi o kapsamda yapılan işler eleştirilirken kanunsuz bir işlem yapılmadığını ifade ediyor" diye konuştu.

Zaman zaman İstanbul'un siluetiyle ilgili kırgınlıklarını dile getiren Başbakan'ın Sapphire konusunda fikrinin alınıp alınmadığını sorduğumuz Kiler Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler ise "Bizim projede ne Başbakan Erdoğan'ın, ne de Bayraktar'ın imzası yok. İl ve ilçe belediyelerinin izinleri var. Bir de Belediye Başkanı'yla görüşmüştük. Maketi görmek istemişti. Projeye 'olur' verdi. Ancak Başbakanla proje konusunda hiçbir görüşmemiz olmadı. Biz sadece açılışa davet ettik. Şehircilik Bakanıyla da görüşmemiz olmadı" dedi.

Bu arada Başbakanın silueti bozduğu için küstüğünü ifade ettiği müteahhit Mesut Toprak da projeler özel olduğu için ve TOKİ ile işbirliği olmadığı için Başbakan'dan ya da Çevre Şehircilik Bakanı'ndan özel bir izin almadıklarını ifade etti .

Geçtiğimiz hafta başlayan operasyon kapsamında Ağaoğlu'nun Bakırköy 46 adlı projenin özel proje kapsamına alındığı iddia edilmişti. Ağaoğlu'nun yanı sıra Taşyapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turnalı'nın projesinin yer aldığı Bulgarlı Vakfı arazisinin de özel proje alanına çevrildiği ifade edilmişti. Emrullah Turanlı'ya kısa sürede ulaşılamadı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/projelerde-basbakanin-fikri-alinir_115277.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!