Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Osman Ağca'ya Son Dakika "Kamulaştırma" Kıyağı!

Yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan Yorum İnşaat'ın sahibi Osman Ağca’nın HES projesine, operasyondan 2 gün önce acele kamulaştırmayla kolaylık sağlandığı ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Osman Ağca'ya Son Dakika "Kamulaştırma" Kıyağı!

Birgün Gazetesi'nden Doğu Eroğlu'nun haberine göre, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan Yorum İnşaat sahibi Osman Ağca’nın ortağı olduğu HES projesi için Ağca’nın ortağı ve yönetim kurulu üyesi olduğu Damlapınar Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Trabzon’un Sürmene ilçesinde inşa ettiği Manahoz Regülatörü ve HES projesinin yapılacağı araziler hakkında, Bakanlar Kurulu 15 Aralık’ta acele kamulaştırma kararı aldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 30 Ekim 2013 tarihli yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27’nci maddesine dayanılarak yapılan işlemle, Trabzon’un Sürmene ilçesindeki Yokuşbaşı Köyü’nde bulunan 6 parsel arazi kamulaştırıldı. Damlapınar Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yürüttüğü, 4,7 megavat kurulu güce sahip Manahoz HES projesinin önündeki engeller böylelikle kalkmış oldu.

Ağca hisseleri apar topar sattı

1 Şubat 2007 tarihli Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi kayıtlarına göre, şirketin 2 milyon TL tutarındaki sermayesinin 1 milyon 290 bin TL’lik kısmı, Yorum İnşaat’ın da sahibi olan Osman Ağca’ya aitti. Ağca aynı zamanda şirketin yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini de üstlenmişti. Ağca’nın hisseleri Eylül 2008’de 4 milyon 300 bin TL’ye ulaştı; bu hisseler daha sonra Ağca’nın sahibi olduğu Yorum İnşaat’a devredildi. 17 Aralık 2013, yani yolsuzluk operasyonunun başladığı gün Osman Ağca’nın sahibi olduğu Yorum İnşaat, Damlapınar A.Ş.’ye ait 4 milyon 250 bin TL’lik hisselerinin tamamını Vk Holding A.Ş., Tema Trend Gayrimenkul Ltd. Şti. ve Maslak Otomotiv A.Ş.’ye sattı. Satış, 17 Aralık 2013 tarihli Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’ne de yansıdı. Böylece operasyonun yapıldığı sabah itibarıyla Osman Ağca’nın ve Yorum İnşaat’ın, Bakanlar Kurulu’nun acele kamulaştırma kararı aldığı Manahoz HES projesinin sahibi olan Damlapınar A.Ş. ile ilgisi kalmamış oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/osman-agcaya-son-dakika-kamulastirma-kiyagi_115105.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!