Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstiklal Caddesi'nde Dükkan Kiralarının Metrekaresi 335 Dolara Kadar Çıkıyor

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre günümüzde raylı sistemler, deniz yolu, metro ve metrobüs ile birlikte erişilebilirliği oldukça yüksek bir ilçe olan Beyoğlu, her geçen gün değerlenemeye devam ediyor. İlçede ziyaretçi sayısında da ciddi artış bekleniyor.

yapi.com.tr
İstiklal Caddesi'nde Dükkan Kiralarının Metrekaresi 335 Dolara Kadar Çıkıyor

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık AŞ lisanslı değerleme uzmanı ve ortağı Özdil Şahin; alışveriş merkezlerinden dahi geniş ölçekte bir cadde perakendesine sahip, büyük otellerin, tiyatroların, sinemaların, okulların, konsoloslukların, yabancı kültür merkezlerinin, sanat galerilerinin bulunduğu Beyoğlu’nun, İstanbul’un en canlı ve gözde semtlerinden biri olma özelliğini uzun yıllar sürdüreceğini artmakta olan gayrimenkul değerleri ile gösterdiğini belirtti.

İstiklal Caddesi’nin Galatasaray Lisesi'nden öncesi ve sonrası

Şahin, İstanbul’un en önemli perakende caddelerinden olan ve her mevsim milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan İstiklal Caddesi üzerinde yer alan dükkanların değerlerini incelerken caddeyi Taksim Meydanı’ndan Galatasaray Lisesi’ne kadar olan bölüm, Galatasaray Lisesi’nden Tünel’e kadar olan bölüm ve ara sokaklar olarak ayrıştırmak gerektiğine işaret etti.

ÖzdilÖzdil ŞahinRestoranlar, giyim mağazaları, kitabevi-kafeler, bankalar ve sinemaların bulunduğu, yerli yabancı pek çok markanın yer aldığı Taksim’den Galatasaray Lisesi’ne kadar olan bölümün caddenin en değerli kısmı olduğunu söyleyen Şahin, burada dükkanların kira değerlerinin metrekare aralıklarının 125 ile 335 dolar arasında değiştiğini kaydetti. Şahin; Fransız Konsolosluğu, Akbank Sanat, Atlas Pasajı, Çiçek Pasajı ve Demirören AVM gibi dikkat çeken mekanların da bulunduğu bu aksta yer alan dükkanların kira değerlerinde genellikle yıllık yüzde 15-20 oranlarında artış gözlemlediklerini de sözlerine ekledi.
 
Sanat galerilerinin, kitabevlerinin, iş hanlarının ve konsoloslukların ağırlıkta olduğu Galatasaray Lisesi ile Tünel arasındaki kısmın önceki yıllara oranla gittikçe değer kazandığını söyleyen Şahin, bu aralıktaki dükkanların kira değerlerinin ise metrekare aralıklarının 50 ile 145 dolar arasında değiştiğini ifade etti. Şahin; Saint Antonio Kilisesi, Beyoğlu İş Merkezi, Narmanlı Han, Hollanda Konsolosluğu, Rusya Konsolosluğu, İsveç Konsolosluğu ve Ziraat Sanat Galerisi gibi dikkat çeken mekanların yer aldığı bu aksta dükkanların kira değerlerinde genellikle yıllık yüzde 10 - 15 oranlarında artış görüldüğüne dikkat çekti.

Caddeden ayrılan ara sokaklarda ise ağırlıklı olarak eğlence mekanları, kafeler, butik oteller ve marketlerin yer aldığını belirten Şahin, buralarda bulunan dükkanların kira değerlerinin metrekare aralıklarının ise 65 ile 140 dolar arasında değiştiğini söyledi. Şahin, İstiklal Caddesi ile Tarlabaşı Bulvarı arasında kalan kısımda eğlence mekanlarının, bulvara yaklaştıkça otellerin, diğer taraflarda kafelerin yoğun olarak bulunduğu ara sokaklarda ise kira değerlerinin genelde yıllı yüzde 10 arasında arttığını belirtti.


Bölgedeki atıl vaziyetteki binalar aparta dönüşüyor

Beyoğlu’nda atıl vaziyetteki binaların çoğunun yatırımcılar tarafından satın alınıp restore edildiğini ve apart olarak değerlendirildiğini söyleyen Şahin, bunun özellikle yabancı turistler için bölgeyi daha cazibeli hale getirdiğini vurguladı. Genellikle düşük oda kapasitesine sahip apartların günlük kiralarının sezonuna göre 80 ile 160 euro arasında değiştiğini belirten Şahin, bu tarz yapılara Tomtom Gardens, Doğan Apartmanı, Pamir Bey Apartmanı, Rizzo Apartmanı, Botter Apartmanı’nı örnek olarak gösterdi.

Beyoğlu, İstanbul’un en önemli otel merkezlerinden

Tarihi dokusu, İstanbul Boğazı, Haliç manzarası ve her dönemde ticaret merkezi olma özelliğini koruması ile bölgenin, otel sektörü açısından önemli bir cazibe merkezi haline geldiğini söyleyen Şahin, doluluk oranlarının yüzde 75 - 80 civarlarında olduğunu belirtti. Bölgede özellikle 5 ve 4 yıldızlı oteller ile butik otellerin yer aldığını, 5 yıldızlı otellerde 2014 yılı ortalama gece konaklama fiyatının 150 - 400 Euro aralığında olduğunu söyleyen Şahin; bir önceki yıla göre 5 yıldızlı otel fiyatlarında yüzde 25 - 30 oranlarında düşüş gözlemlendiğine işaret etti. 4 yıldızlı otellerde ise, 2014 yılı ortalama gece konaklama fiyatının 120 - 440 euro aralığında seyrettiğini ifade eden Şahin, bir önceki yıla göre 4 yıldızlı otel fiyatlarında yüzde 25 - 30 oranlarında artış yaşandığının altını çizdi. Şahin, butik otellerde 2014 yılı içerisindeki talep edilen ortalama gece konaklama fiyatlarının kahvaltı ve ek servis ücretlerinin dahil olup olmamasına göre 65 -265 euro arasında değiştiğini ve bir önceki yıla göre fiyatlarında yüzde 15 - 20 oranlarında artış görüldüğünü belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istiklal-caddesinde-dukkan-kiralarinin-metrekaresi-335-dolara-kadar-cikiyor_125502.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!