Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İSU Körfez Suyunun Temizliğini Siemens ile Denetleyecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU), Atıksu ve Temiz Su Yönetim Sistemi projesiyle Kocaeli'nin su şebekesini denetlemek için Siemens'in SCADA çözümlerini tercih etti

yapi.com.tr
  • İSU Körfez Suyunun Temizliğini Siemens ile Denetleyecek
  • İSU Körfez Suyunun Temizliğini Siemens ile Denetleyecek
  • İSU Körfez Suyunun Temizliğini Siemens ile Denetleyecek
  • İSU Körfez Suyunun Temizliğini Siemens ile Denetleyecek

Şehrin su şebekesinin tamamını kapsayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) - Siemens SCADA projesiyle, il genelinde 116 noktada altyapı çalışmaları gerçekleştirildi. Başta atıksu terfi merkezleri olmak üzere, atıksu arıtma tesisleri, logarlar, kanallar ve kanalizasyon yapıları, organize sanayi bölgeleri ve yağmur suyu terfi merkezlerinden oluşan altyapı yenilemesinde, Siemens'in online ölçüm cihazları kullanıma alındı.

Mayıs 2011’de imzalanan ve 8 Şubat Cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü İlhan Bayram, Siemens Altyapı ve Şehirler Sektörü Akıllı Şebekeler Finans Direktörü Tolga Afşin, Kocaeli’nin üst düzey kamu yöneticilerinin ve Siemens yetkilileri katılımıyla açılışı yapılan projede, daha önce kendi aralarında kontrol cihazlarıyla otomatik olarak çalışır durumda bulunan terfi noktaları, tek bir merkezden ve başka personele ihtiyaç kalmaksızın yönetilebilir hale getirildi. SCADA sistemiyle, atıksu hattı verilen hattı gözlemlemek, gelecekte arıtma tesisinin ne kadar arıtma yapabileceğini öngörmek ve buna uygun planlamaları yapmak mümkün hale geldi.

Enerji tüketimi minimize ediliyor

Projeyle birlikte, Kocaeli genelindeki 42 adet terfi merkezi, 16 adet atıksu arıtma tesisi, 25 adet sanayiinin ana kollektör bağlantı noktaları, ilgili cihaz ve ekipmanlarla SCADA merkezinden izlenebiliyor. Sistem, 33 ayrı noktada ölçülen kollektör doluluk bilgileri ile terfi merkezleri arasında tam bir koordinasyon sağlayarak enerji tüketiminin minimum seviyeye indirilmesinin yolunu açıyor.

“İSU, tüm yerel yönetimlere örnek bir yapıyı hayata geçirdi”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü İlhan Bayram, projeyle İSU’nun tüm yerel yönetimlere örnek bir yapıyı hayata geçirdiğini söyledi. 13 organize sanayi bölgesi ile 2 serbest bölge ve 3 teknoparkın faaliyet gösterdiği Kocaeli'nde 2 bin 200 önemli sanayi yatırımı bulunduğuna dikkat çeken Bayram, "Proje, yalnızca ilimizdeki sanayi tesislerinin ve kurumumuzun daha verimli çalışmasını sağlamakla kalmıyor, İzmit Körfezi’nin ve Kocaeli’nin temizliğine de katkıda bulunuyor. İSU olarak, Karamürsel’den Kandıra’ya, Gebze’den Uzuntarla’ya kadar tüm Kocaeli’yi kapsayan bu modern projeyi vatandaşlarımızın ve sanayi tesislerinin hizmetine sunmaktan mutluyuz. Toplam proje bedeli kapasite artışları ile 13 milyon 169 bin 601 TL olarak gerçekleşecek” dedi.

“İlgili kurumları İSU’daki sistemi incelemeye davet ediyoruz”

Siemens Altyapı ve Şehirler Sektörü Akıllı Şebekeler Finans Direktörü Tolga Afşin ise projenin alanında Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olduğuna vurgu yaptı. Siemens olarak, tüm dünyada belediyelere ve ilgili kurumlara kolaylık sağlayan projelere imza attıklarını anımsatan Afşin, "Gebze’deki, Türkiye’nin ilk Leed Gold sertifikalı çevreci tesislerimizle Kocaeli’nin bir parçasıydık. Bu projeyle, tüm Kocaeli’ni kapsayan kapsamlı bir çalışmaya imza attık. Sağladığımız verimliliğin ve doğaya yaptığımız katkının ilerleyen dönemlerde de süreceğine inanıyor, bu alanda faaliyet gösteren tüm kurumları İSU’daki sistemi incelemeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/isu-korfez-suyunun-temizligini-siemens-ile-denetleyecek_104566.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!