Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir'de Otobüs Temizliğinde Yüzde 75 Su Tasarrufu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, toplu ulaşım hizmeti verilen, sefere çıkmadan önce her gün yıkanan otobüslerin her biri için kullanılan 280 litre suyu 70 litreye indirdi. Otobüs yıkama sistemine bağlı çalışan arıtma tesisi sayesinde su tüketiminde yüzde 75 tasarruf sağlandı.

yapi.com.tr
İzmir'de Otobüs Temizliğinde Yüzde 75 Su Tasarrufu!

DHA'nın haberine göre, ESHOT Genel Müdürlüğü atölyelerinde kurulan otobüs yıkama makinesi ve arıtma sistemi sayesinde kullanılan suyun yüzde 75'i yeniden kazanılıyor. Her gün sefere çıkmadan önce yıkanan otobüslerin neden olduğu su tüketimini azaltmak için çaba harcayan ESHOT Genel Müdürlüğü, kurduğu araç yıkama ve atıksu arıtma tesisini hizmete alarak, günde 67 ton, ayda 2 bin ton su tasarrufu sağlamaya başladı. Gediz ve Adatepe'de faaliyete geçen sistemin önümüzdeki günlerde diğer bölgelerdeki atölyelerde de kurulması için çalışmalara başlandığı belirtildi.

İzmirliler'e temiz ve bakımlı otobüslerle hizmet vermek istediklerini, ancak bunun hem maddi açıdan, hem de sürdürülebilir bir çevre adına yüksek maliyetlere yol açtığını dile getiren ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri, kurdukları yeni tesisle önemli kazanımlar elde edeceklerini dile getirdi. Otobüslerin yıkanması sırasında kullanılan suyun yüzde 75'inin arıtılarak yeniden kullanılmasını sağlayan sistem, tükenen su kaynaklarının tasarruflu kullanımı konusunda en başarılı uygulamalardan biri oldu. Projesi Çevre Mühendisleri Odası ve İZSU Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan tesiste, yeniden kullanım için arıtılan su 20 bin litre kapasiteli depoda bir sonraki yıkama için biriktiriliyor. Otomatik yıkama makinesi sayesinde kullanılan su miktarını sınırlayan ESHOT, arıtma tesisi ile tükettiğinin önemli bölümünü geri kazanıyor.

ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri, tesisin sağladığı su tasarrufuyla maliyetini çok kısa sürede karşılayacağını belirterek, asıl amaçlarınınsa çevre duyarlılığı adına su kaynaklarını bilinçli kullanmak olduğunu söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirde-otobus-temizliginde-yuzde-75-su-tasarrufu_119089.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!