Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir'de Asırlık Ağaçlar için Kampanya!

İzmir'in Bayındır İlçesi'ne bağlı Arıkbaşı Mahallesi'nde bulunan Kafkas Aile Çay Bahçesi'ndeki asırlık çınar ağaçların duble yol çalışmaları için kesileceği iddiaları üzerine 4 ay önce başlatılan imza kampanyasında 2 bin imza toplandı.

yapi.com.tr
İzmir'de Asırlık Ağaçlar için Kampanya!

DHA'nın haberine göre, Ödemiş-İzmir yolu üzerindeki Kafkas Aile Çay Bahçesi'ndeki ağaçların yolun genişletilmesi ve kavşak yapımı için kesileceği iddiaları üzerine ağaçların korunması için imza kampanyası başlatan vatandaşlar projede mutlaka değişiklik yapılması gerektiğini söyledi. Sık sık mola vermek için kullanılan Çay Bahçesi'nin işletmecisi Özcan Ses şunları söyledi:

"Geçmişi 140 yıl öncesine dayanan köyümüzdeki bu asırlık çınar ağaçları köy kurulmadan önce de buradaymış. Arıkbaşı'nın simgesi haline gelen bu ağaçların bazılarının yol çalışmasından dolayı kesileceği söyleniyor. Ağaçların kesilmemesi için sürekli kamuoyu yaratmaya çalışıyoruz. Projede değişiklik yapmalarını istiyoruz. Başlattığımız imza kampanyasına mola veren her vatandaşımız destek veriyor."

Mola mekanı

Yaz kış ziyaretçi akınına uğrayan, Ödemiş, Beydağ, Kiraz ve Bayındır'dan herkesin hatta siyasilerin, ünlü sanatçıların bile durup mola verdiği Çay Bahçesi'ndeki ağaçların kesilmemesi gerektiğini söyleyen Özcan Ses, yolun bölgeye fayda sağlayacağını dile getirdi.

Ses, geçtiğimiz yıl Bayındır Meslek Yüksekokulu'nun bulunduğu yoldaki duble yol çalışmalarında, asırlık çam ağaçlarının kesilmemesi için verdikleri çaba ile projede değişiklik yapıldığını hatırlattı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirde-asirlik-agaclar-icin-kampanya_119803.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!