Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir’e Kültür, Sanat ve Kentsel Mimarlık Haritası

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Odası işbirliğiyle kentin kültür, sanat, turizm alanındaki değerleri ile kentsel mimarlık mirası yapıların

Ticaret



b>İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Odası işbirliğiyle kentin kültür, sanat, turizm alanındaki değerleri ile kentsel mimarlık mirası yapıların yer aldığı “İzmir Kent Merkezi Mimarlık Haritası” basıldı.

Haritanın tanıtımı ile ilgili Çetin Emeç Salonu’nda basın toplantısı düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Tamer Baştuğ, haritanın kent kültürü, turizm ve tanıtım bakımından önem taşıdığını belirttiler. Aziz Kocaoğlu, haritanın Kemeraltı, Kadifekale, Karataş, Basmane, Alsancak deniz kıyısına kadar olan yaklaşık 450 hektarlık alandaki kent merkezini kapsadığını, yakında tüm şehri içine alan bölümünün de tamamlanacağını bildirdi. Bölgede bulunan tarihi veya günün mimari özelliklerini yansıtan yapıların fotoğrafları, yerleri, adresleri, yapım yılları, mimarların isimleri, İzmir kent tarihinin özet bilgilerinin Türkçe ve İngilizce yer aldığı haritaların 10 bin adet basıldığını anlatan Kocaoğlu, dağıtıma başlandığını söyledi. Haritanın İzmir’in tanıtılmasında ve kent kimliğinin gündeme getirilmesinde çok önemli bir işlevi tamamlayacağını belirten Kocaoğlu, şöyle konuştu:

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Ahmet Piriştina’nın son dönemde yaptığı çalışmalarla, kültür, turizm, ticaret, fuarlar, kongreler, yüksek teknolojiye dayalı sanayi ve liman kenti olarak belirlenen vizyonda ilerleyen İzmir’in, bu hedefe ulaşmasına dönük altyapısını geliştirmek üzere önemli aşamalar kaydedildi. Bu vizyonu sürdürüyoruz.” Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Tamer Baştuğ, merkezdeki mimari özelliğe sahip binaların tümünün envanterinin çıkarılarak içinden 100’ünün seçildiğini bildirdi. Baştuğ, Üniversiteler Yaz Spor Oyunları ve Dünya Mimarlar Kongresi’nin İzmir ziyaretinde, haritanın önemli bir görev üstleneceğini kaydetti.

ANKARA ZİYARETİ

Kocaoğlu, İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu ve belediye bürokratları ile gerçekleştirdikleri Ankara ziyaretinin son derece olumlu ve verimli geçtiğini de ifade etti. Kocaoğlu, “Görüştüğümüz tüm bakan ve bürokratlardan çok olumlu yaklaşım ve sıcak ilgi gördük” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmire-kultur-sanat-ve-kentsel-mimarlik-haritasi_14617.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!