Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İztuzu için Dava Açıldı!

Muğla’nın Ortaca ilçesi, Dalyan beldesindeki dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nda yapılması planlanan Caretta caretta hastanesine karşı, bölgede yapılaşmanın önünü açacağı ve doğal dengenin bozulmasına neden olacağı gerekçesiyle, yürütmenin durdurulması istemiyle Muğla İdare Mahkemesinde dava açıldı.

yapi.com.tr
İztuzu için Dava Açıldı!

Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Kurtarma Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER), bir süre önce İztuzu Plajı’nda, 20 metre boyunda 19 metre eninde Caretta caretta görünümünde deniz kaplumbağaları hastanesi yapmak için çalışma başlattı. DEKAMER’in bu çalışması çevrecilerin tepkisine neden oldu. Yaşam savunucusu 20 kişi, Avukat Berna Babaoğlu Ulutaş öncülüğünde geçen 4 Kasım’da Muğla İdare Mahkemesinde, yapılması planlanan rehabilitasyon merkezinin yürütmesinin durdurulması istemiyle dava açtı.

DHA'nın haberine göre, DEKAMER Müdürü Denizli Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska ise konuyla ilgili “Yılda 40- 50 civarında Caretta caretta yaralanıyor ya da ölüyor. Rehabilitasyon merkezimiz ise 20 Caretta caretta kapasiteli. Operasyon, bakım ve kış aylarında yaşadığımız zorluklar nedeniyle yeni hastane projesi düşünüldü. Kesinlikle tek bir ağaç bile kesilmeyecek” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iztuzu-icin-dava-acildi_113828.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!