Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İztuzu Plajını Alan Şirket: İhale Hukuğa Uygun

Muğla’nın Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi'nde bulunan dünyaca ünlü Dalyan İztuzu Plajını işletme hakkını 8 yıllığına kiralayan ve eleştirilere hedef olan Dalçev A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç, basın toplantısı düzenledi.

yapi.com.tr
İztuzu Plajını Alan Şirket: İhale Hukuğa Uygun

Radikal'in haberine göre, hukuk dışı hiçbir yolu kullanmadıklarını belirten Ramazan Oruç, "İhale süreci resmi prosedürlere göre yapıldı. Dalyan Çevre Geliştirme Turizm İnşaat Emlak ve Otelcilik A.Ş.'nin adına katıldığım Dalyan Boğazağzı ve Dalyan İztuzu Plaj işletmesinin ihalesine, diğer dört firma ile birlikte girdik. İhalenin şartlarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Çevre Vakfı TUÇEV'den öğrendik. Şirketimize yetkililer tarafından bildirilen şartların tamamını yerine getirerek ihale dosyamızı Muğla Valiliği bünyesinde hizmet veren ihaleyi yapmakla yetkili olan MUÇEV yetkililerine teslim ettik" dedi.

Basın mensuplarının ihalenin hangi tarihte, hangi saatte ve nerede yapıldığına ilişkin bir bilginin bulunmadığını hatırlaması üzerine Oruç, "İhale süreci kapalı zarf usulü olduğu için ihaleye katılacak firma ve belediyeler davet edildi. 'Dosyalarınızı sunun' denildi. Biz de Muğla Valiliği bünyesindeki MUÇEV'e dosyalarımızı sunduk. Ardından hangi gün değerlendirildi, bunu bilmiyoruz" açıklaması yaptı.

‘Ben bilmem, ihale kurulu bilir’

Bu tür ihalelerin yazılı beyan edilmesi gerektiğine yönelik bir soruya Oruç, "Öncelikle Dalyan Boğazağzı ve İztuzu Plajı ile ilgili dilekçelerimizi daha önce verdiğimiz için, burada bildiri kanununa göre, bu mail olarak da olabilir zannediyorum. Telefonla da olabilir. Bu ihale komisyonunun yürüteceği süreci bilemem, onu ihale komisyonu bilir. Ben kendi firmamla ilgili süreci anlattım, bizim firmamız başarılı oldu" diye konuştu.

Yapılan ihalede giriş ücretlerinin ve işçi durumlarının herhangi bir şarta bağlanmadığının ve şirketin keyfiyetine bırakıldığının hatırlatılması üzerine Ramazan Oruç, "Bizim amacımız kimseyi mağdur etmek değil. Eğer geçen seneki giriş ücreti 3,5 lira ise, bu seneki 4 lira olacak. Siz bir restoran kiralıyorsunuz, kahvaltı veriyorsunuz. Kahvaltının her yerde farklı fiyatı var. Orası ile buranın konumu farklı. İçindeki nitelik önemli ama şimdi söylediğim gibi oranın mevcut yeme, içme, şezlong fiyatlarında çok ciddi değişiklik olmayacak. Enflasyon oranları ve TEFE, TÜFE oranlarına geçmeyecek. Bizim burayı alma amacımız, birinci amacımız para kazanmak değil" açıklamasını yaptı.

Şirketin 5 ortaklı bir yapıya sahip olduğunu belirten Ramazan Oruç, "Şirketimiz 5 ortaklı. Ben, Cumali Oruç, Ahmet Oruç, İngiltere'de büyük bir basın yayın şirketi sahibi olan Malcolm Gray, bir de rugby oyuncusu Cars Bentley" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iztuzu-plajini-alan-sirket-ihale-hukuga-uygun_121341.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!