Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İztuzu Plajı için İnsan Zinciri

Muğla'nın Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi'nde bulunan dünyaca ünlü İztuzu Plajı'nın belediyeden alınarak özel bir şirkete verilmesine tepki gösteren İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) ve çevre halkı, 400 kişinin katılımıyla sahilde insan zinciri oluşturdu.

yapi.com.tr
İztuzu Plajı için İnsan Zinciri

DHA'nın haberine göre, İKUP grubunun başını çektiği çevre halkının desteklediği, aralarında yerli ve yabancı turistlerin de bulunduğu 400 kişi, Dalyan Mahallesi'nde bulunan dünyaca ünlü İztuzu Plajı'nda bir araya geldi. Eyleme CHP Muğla milletvekilleri Ömer Suha Aldan, Nurettin Demir, CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, Dalaman Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Şaşmaz, Ortaca Belediye Meclis üyeleri CHP'li Gürsoy Kesici, Durali Üreyen, geçen dönem CHP'li Vekil Ali Arslan, Ortaca CHP Başkanı Mehmet Sertkaya, İşçi Partisi ve sivil topluk kuruluşları üyeleri de katıldı. Topluluk sahilde 'İztuzu halkındır halkın kalacak', 'Tayyip İztuzu'ndan elini çek', 'İztuzu'nu vermeyoz' sloganları attı. 'İztuzu'na sahip çıkalım', 'İztuzu çocukların geleceğidir' ve 'İztuzu peşkeş çekilemez' pankartları taşındı.

Sözleşmenin 8 yıllık olmasına dikkat çekildi

İztuzu Sahili'ni işletecek şirketin ihaleden 2 gün önce kurulduğunu belirten İKUP Sözcüsü Binnaz Ceylan şunları söyledi,

"12 Haziran 2014'ten sadece 2 gün önce 10 Haziran 2014 tarihinde kurulmuş bir anonim şirkettir. Belediye ile en fazla 3 yıllık sözleşme yapılırken, bu şirket telefon ihalesi ile 8 yıl için sözleşme yaptığını iddia etmektedir. Ne bir ilan ne bir duyuru ne şartname, ne yeterlilik sorgusu. Hepsinden muaf olan, ama görünüşe göre telefonu nasıl kullanacağını bilen bir şirket vardır karşımızda. Bu şirketin faaliyet alanı içinde planör, delta kanat, sörf tahtası, su kayağı, golf sopası, kamp malzemesi, saha oyunları için malzeme, oyuncak vardır. İztuzu kumsallarının vizyonu bu mu olacaktır? Jet ski, muz, su kayağı mı göreceğiz kumsalımızda? Bakanlık bu kumsalı böyle mi koruyacaktır?"

İnsan zinciri

Basın açıklamasının ardından el ele tutuşan 400 kişi insan zinciri oluşturdu. Yaklaşık 15 dakika boyunca insan zincirini sürdüren topluluk, sloganlarla İztuzu Plajı'nın belediyeden alınarak özel bir şirkete verilmesine tepki gösterdi. Ardından grup, şarkı ve türküler söyledi. Köyceğiz İlçesi'nden gelen mehteran takımı gösteri sundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iztuzu-plaji-icin-insan-zinciri_121693.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!