Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ümit Kocasakal'dan İztuzu Tepkisi!

Muğla kıyılarına tatil için gelen İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, İztuzu'nun özelleştirilmesine tepki gösterdi.

yapi.com.tr
Ümit Kocasakal'dan İztuzu Tepkisi!

DHA'nın haberine göre, İstanbul'dan Fethiye'ye ailesiyle birlikte tatile gelen Ümit Kocasakal, tekne turuna katıldı. Tur kapsamında Ortaca'nın İztuzu Sahili'ne de gelen Kocasakal, bölgeyi çok beğendiğini söyledi. İztuzu'nun özelleştirilmesine karşı başlatılan imza kampanyasına destek veren Kocasakal, ayrıca 'İztuzu özelleşmesin' pankartının önünde fotoğraf çektirdi.

Baro Başkanı Kocasakal, bir süreden bu yana Türkiye'de sistematik hale gelen yalan, talan ve rant düzeninin bir cennet olan İztuzu'na uzandığını savundu. Kocasakal, bu düzende kamu yararı hiçe sayılarak ülkenin zenginlikleri, kıyıları, kültür ve tabiat varlıkları ranta dönüştürülerek iktidar mensupları veya yandaşlarına adeta peşkeş çekildiğini belirtirken şöyle dedi:

"Tam anlamıyla bir kültür ve tabiat şaheseri olan bu cennet, halktan ve toplumdan koparılarak, anayasaya ve hukuka, kamu yararına aykırı biçimde bir takım kişilere rant yeri haline dönüştürülmek istenmektedir. Bu, geri döndürülemez bir tahribat sürecinin başlangıcıdır. İztuzu topluma ve halka aittir ve öyle kalmalıdır. Başta Dalyan halkı olmak üzere toplum bu cennetine sahip çıkmalı, meşru, demokratik haklarını kullanmalıdır."

Yargının da tarihsel bir rolü olduğunu belirten Kocasakal, Türk Milleti adına yargı yetkisini kullanan mahkemelerin, halk ve hukuktan aldığı güç ve yetkiyle bu talana ve hukuksuzluğa 'Dur' demesi gerektiğini söyledi. Baro Başkanı Ümit Kocasakal, şöyle konuştu: "Yarın çok geç olabilir. Hukuksal ve demokratik hak mücadelesi birlikte yürütülmelidir. İstanbul Barosu, bu haklı ve meşru mücadelesinde halkın yanındadır ve olmaya devam edecektir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/umit-kocasakaldan-iztuzu-tepkisi_122666.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!