Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mimarlar Odası: Saray'ın Mozaikleri Beş Bin Avro

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi içinde Tayyip Erdoğan için yapılan ve ‘Saraycık’ olarak nitelendirdiği konutta lüks “cam mozaik” kullanıldığını söyledi.

yapi.com.tr
Mimarlar Odası: Saray'ın Mozaikleri Beş Bin Avro

Candan, “Dünyaca ünlü ‘Bizassa’ denilen cam mozaiğin bir şekliyle kullanıldığını biliyoruz. Ancak ‘oro’ ve ‘orobis’ denilen altından iki serileri var. Hangi seri kullanıldı bilmiyoruz ama kristal saraylar yaratılıyor. Metrekare fiyatı 1000 ila 5 binAvro. Altın serisi 10 bin Avro. Öğrenince dehşete düştük” dedi.

Candan, dün düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi içerisinde yapılan rezidansa ilişkin bilgi verdi.

“Saraycık” olarak nitelendirdiği binada kullanılan malzemelerin özelliklerinin ve maliyetinin dehşet verici olduğunu belirten Candan, “Dünyada tartışmasız bir numara olan bir Bizassa cam mozaik kullanılmış. Hangi seri kullanıldı bilmiyoruz. Oro ve Orobis denilen altından özel iki seri var. 24 ayar gerçek altın folyo ile üretilen serileri var. Beyaz ve sarı altın serileri var. Hangisi kullanıldı bilemiyoruz. Ancak cam mozağinin konutta bir şekiliyle kullanıldığını biliyoruz. Ama aklımızın almayacağı maliyetlerle kaçak kristal saraylar yaratılıyor” dedi.

Cam mozaikin metrekaresinin 1000- 5 bin Avro arasında değiştiğini belirten Candan, “Lüks ve şatafat ortada. Altın seri kullanıldı ise ise metrekaresi 10 bin Avro’yu buluyor.

Metrekaresinin en az 3 bin Avro olduğunu düşünürsek bile 10 asgari ücretlinin maaşına denk geliyor” değerlendirmesini yaptı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Namık Kemal Kaya ise çok sayıda lüks villa yaptığını belirterek, “Bu cam mozaiklere bırakın dokunmayı, tanışmadım bile. Nasıl bir malzeme olduğunu birçok mimarın bilmediğine eminim. Şatafatı siz düşünün” dedi.

Yargıya gidiyor

Candan, Ankara’nın villa bölgesi olarak planlanan Gölbaşı İncek’te son dönemde çok katlı binalara izin veren kararlar alındığını konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi. Candan, soru üzerine, adı Anadolu Meydanı olarak değiştirilen Tandoğan Meydanı kararını da yargıya götüreceklerini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlar-odasi-sarayin-mozaikleri-bes-bin-avro_130284.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!