Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kadir Has Üniversitesi, Yapı Merkezi ve Yüksel Proje İşbirliği

Kadir Has Üniversitesi, eğitim, öğretim ve araştırmaya yönelik işbirliğini geliştirmek amacıyla 27 Haziran Perşembe günü Yapı Merkezi ve Yüksel Proje ile işbirliği anlaşmaları imzaladı.

yapi.com.tr
Kadir Has Üniversitesi, Yapı Merkezi ve Yüksel Proje İşbirliği

Sorunlara her düzeyde ortak çözüm geliştirmek, proje konuları sağlamak, yaz stajları ve mezuniyet sonrası istihdam gibi alanlarda da eğitim süreci içinde ve sonrasında etkin rol üstlenmek amacıyla, Kadir Has Üniversitesi, Yapı Merkezi ve Yüksel Proje ile işbirliği anlaşmaları imzaladı.

Kadir Has Üniversitesi’nin alışılagelmiş yaklaşımdan farklı olarak, proje tabanlı eğitim modeliyle yükseköğretime yeni bir soluk getirme hedefini gerçekleştirmesi için önemli olan bu anlaşma ile eğitim süreci sonunda mezun olan öğrenciler, hem yaz stajı hem de mentor rolü üstlenmiş kuruluş temsilcileri ile oluşturacakları network sayesinde istihdam konusunda sıkıntı yaşamayacak.

Desteklerinden dolayı, Yapı Merkezi ve Yüksel Proje’ye teşekkür eden Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, “Bugün Yüksel Proje ve Yapı Merkezi ile anlaşmalar imzaladık. Kadir Has Üniversitesi’nde 2019-2020 akademik yılında yeni eğitim modelimizi hayata geçireceğiz. Bu yeni eğitim modeli ile İnşaat Mühendisliği ile 2.sınıf, 3. sınıf ve 4. sınıftaki bütün dersleri, anlaşma imzaladığımız şirketlerle beraber hazırlayacağız. Kadir Has Üniversitesi olarak destekleri için hem Yapı Merkezi’ne hem de Yüksel Proje’ye çok teşekkür ediyorum. Dünyaya örnek oluşturacak modelimizi onlarla beraber inşa ediyoruz” dedi.

Kadir Has Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan mutlu olduğunu belirten Yapı Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Çivi, “Böyle güzel bir işe katkımız olduğu için çok mutluyuz. Kadir Has Üniversitesi’ne de ayrıca teşekkür ediyoruz. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu işbirliğinin başarılı olacağına inanıyoruz. Sondan Hanım’ın değişik bir vizyonu var. Onun yeni bir bakış açısı, yeni bir ışık getireceği düşünüyor ve Türkiye’ye faydalı olacağına inanıyorum. Hem üniversiteye, hem öğrencilere hem de ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Yüksel Proje Yönetim Kurulu Başkanı Celal Akın, ”Umuyorum ve diliyorum ki, Kadir Has Üniversitesi’nde yeni açılacak İnşaat Mühendisliği Fakültesi çok iyi bir bölüm olur ve hepimize faydası dokunur. Yüksel Proje olarak böyle bir projeye destek verdiğimiz için mutluyuz” dedi.

Kadir Has Üniversitesi bünyesinde yeni kurulan İnşaat Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve mevcut müfredatı yeni modele uygun olarak düzenlenen Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümleri proje tabanlı eğitim modelinin 2019-2020 eğitim öğretim yılında öğrenci alacak ilk bölümleri olacak. Bu programlardan mezun olan öğrenciler, Türkiye başta olmak üzere dünyanın her yerinde gerek sektörde gerekse akademik araştırma projelerinde nitelikli proje mühendisi olarak çalışabilecek.   

http://www.yapi.com.tr/haberler/kadir-has-universitesi-yapi-merkezi-ve-yuksel-proje-isbirligi_173809.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!