Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kentin Kalbindeki 'Soru'

Çöken Dünya Ticaret Merkezi'nin yerine nasıl bir düzenleme yapılacağını 5 bin kişi tartışacak. NEW YORK - ABD'nin New York kentinde, 11 Eylü

Radikal Online/18.07.2002
Kentin Kalbindeki 'Soru'

b>Çöken Dünya Ticaret Merkezi'nin yerine nasıl bir düzenleme yapılacağını 5 bin kişi tartışacak.

NEW YORK - ABD'nin New York kentinde, 11 Eylül'de yerle bir olan Dünya Ticaret Merkezi'nin bulunduğu arazinin geleceği, mimarlar, kent planlama uzmanları ve New Yorkluların katılacağı 5 bin kişilik bir toplantının ardından belirecek. Şimdiye kadar sunulan altı planın hiçbirinde, bölgeye yıkılan 110 katlı ikiz kuleler kadar yüksek yapılar bulunmuyor. Planların bir başka ortak özelliğiyse, her birinde, saldırıda hayatını yitiren 2 bin 900 kişi için yaptırılacak anıtların yer alması.
Dünya Ticaret Merkezi arazisinin sahibi konumundaki New York ve New Jersey Liman Yönetimi'ne yakın kaynaklara göre planlardan dördünde arazinin ikiz kulelerin inşasından önceki haline getirilmesi isteniyor.
New York Times gazetesi araziye büyük bir anıt park inşa edilmesinin planlandığını yazdı. Ölenlerin yakınları da ikiz kulelerin yerine anıttan başka bir şey inşa edilmemesini istiyor.

Önce üçü elenecek
Şimdiye kadar birkaç şehir planlama uzmanı ve hükümet görevlisinin gördüğü planların sayısı halkın da katılımıyla tartışıldıktan sonra eylülde üçe, aralıkta da teke indirilecek. Planları ve diğer önerileri tartışmak üzere cumartesi günü yaklaşık 5 bin kişi, kent merkezindeki bir toplantı salonunda bir araya gelecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentin-kalbindeki-soru_1039.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!