Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Kentsel Dönüşüm Yasa Tasarısı, Güvenli Yapılaşma için Son Şans"

TİM-FED Genel Başkan Tahir Tellioğlu, Kentsel Dönüşüm Yasa Tasarısı'nın, modern şehircilikte güvenli yapılaşma için son şans olduğunu bildirdi. Tellioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'deki inşaat sektörünün bütün detaylarıyla çok kaliteli yapılar yapabilecek birikimde olduğuna dikkati çekerek, bunu da dünyada, bu sektörde ikinci sırada yer

yapi.com.tr / AA
"Kentsel Dönüşüm Yasa Tasarısı, Güvenli Yapılaşma için Son Şans"

TİM-FED Genel Başkan Tahir Tellioğlu, Kentsel Dönüşüm Yasa Tasarısı'nın, modern şehircilikte güvenli yapılaşma için son şans olduğunu bildirdi. Tellioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'deki inşaat sektörünün bütün detaylarıyla çok kaliteli yapılar yapabilecek birikimde olduğuna dikkati çekerek, bunu da dünyada, bu sektörde ikinci sırada yer alarak gösterdiğini kaydetti.

Tellioğlu, sorunun özellikle 1960'lı yıllardan bu yana köyden kente plansız göç ile oluşmuş plansız ve kalitesiz şehir yapılanması sorunu olduğunu vurgulayarak, ''Van depremi ile gündeme gelen ülkemizdeki çürük yapıların dönüştürülmesi aslında son on yıldır değişik sebeplerden dolayı inişli çıkışlı tartışılan bir konuydu. Son günlerde deprem odaklı kentsel dönüşümün ana gayesi, çürük binalardan kurtarmak olmanın yanında çarpık, plansız, ulaşım sorunlu, suç gettosu oluşturan kötü şehirden modern şehirciliğin esas alındığı başta yüksek yapı kalitesinin yanında bütün sosyal yaşam unsurlarına hitap edebilen, gelecek 500 yıllara eser olarak kalabilecek planlı kaliteli ve estetik şehirler üretmektir'' dedi.
    
Ülkedeki 20 milyona yakın yapının en az üçte birinin, deprem ve sosyal açıdan yaşanılmaz sebeplerinden dolayı yıkılarak son derece modern tekniklerle önemli derecede karşılıklı uzlaşıyı esas alan bir anlayışla yapılması gerektiğini savunan Tellioğlu, kentsel dönüşümün sadece hükümetin ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yapacağı bir iş olmadığını kaydetti.

Tellioğlu, 74 milyon insanın ortak sahiplenmesi gereken bir dönüşüm olan Kentsel Dönüşüm Yasa Tasarısı'nın, modern şehircilikte güvenli yapılaşma için son şans olduğunu vurguladı. Tellioğlu, diğer tamamlayıcı yasalar olan Teknik Müşavirlik Yasası, İmar Yasası ve Afet Yasası'nın da hızla TBMM'den geçirilerek, ivedilikle uygulamaya konulmasını istedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-donusum-yasa-tasarisi-guvenli-yapilasma-icin-son-sans_91228.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!