Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kentsel Dönüşümde Doğru Adres Türk Müteahhitlik Sektörü!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Moğol şehirlerinin kentsel dönüşümünde Türk müteahhitlik sektörünün uygun bir adres olduğunu söyledi.

yapi.com.tr/AA
Kentsel Dönüşümde Doğru Adres Türk Müteahhitlik Sektörü!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye-Moğolistan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 7. Dönem Toplantısı açılışında yaptığı konuşmada, ''Moğol şehirlerinde kentsel dönüşüm ve konut arzı konusunda önemli bir ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bugüne kadar 100 ülkede yaklaşık 245 milyar dolar değerinde proje üstlenen Türk müteahhitlik sektörü bu ihtiyaçların karşılanması için uygun bir adrestir'' ifadelerini kullandı.Arınç, ''Diğer taraftan bu alanda faaliyet gösteren kamu kurumlarımız da kentsel dönüşüm konusunda yetkin ve tecrübelidirler. Bu verileri dikkate alarak altyapı ve konut projelerinde kamu ve özel sektör olarak hızlı bir işbirliğine gitmeliyiz'' şeklinde konuştu.

Türk yatırımcılara destek oluruz

Moğolistan Savunma Bakanı Daşdemberel Bat-Erdene de kendilerine gösterilen ilgiye teşekkür ederek, toplantının iki taraf için de verimli olacağına inancını dile getirdi. Geçen yıl haziran ayındaki seçimleri kazanarak yenilikçi bir hükümet olarak göreve geldiklerini belirten Bat-Erdene, ''İç imkanlara dayanarak kalkınma politikası izlemenin yanı sıra dış yatırımları artırma imkanlarını araştırıyoruz. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti ile ticari ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz'' dedi. Türkiye'den gelecek yatırımcılara hükümet olarak destek olacaklarını ifade eden Bat-Erdene, yatırımcılara en uygun ortamı oluşturma konusunda çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-donusumde-dogru-adres-turk-muteahhitlik-sektoru-_106610.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!