Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Müteahhitlerden Eylem Sinyali!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, son 45 gün içinde çimento ve beton fiyatlarında yüzde 60'a varan ani artışlar olduğunu, vadeli satışların durduğunu belirterek, bazı firmaları tekel oluşturup, fiyat dayatmakla suçladı. Karataş, durumun devam etmesi halinde eylem yapmayı planladıklarını söyledi.

yapi.com.tr
Müteahhitlerden Eylem Sinyali!

Cihan'ın haberine göre, Deniz Karataş, son 45 gün içinde çimentonun torba fiyatı 5 liradan 8,5 liraya, betonun metreküpünün ise 70 TL'den 95 TL'ye çıktığını söyledi. Firmaların vadeli satışları durdurarak peşin çalışmaya başladığını iddia eden Karataş, fiyat artışlarının sektörü zor durumda bıraktığını ileri sürdü. Beton ve çimento fiyatlarını tavan yaptığını dile getiren Karataş, "Aynı bölgede yan yana inşaat yapan iki müteahhitten birisi inşaata 45 gün önce başlamakla, karkas yeni betonarme kısmının maliyetini yüzde 60 daha düşük fiyata bitirirken, yanındaki bina ile satışa esas yani tüketiciye yansıtacağı rakamlar iki inşaat arasında yüzde 20'yi buluyuor. Sadece beton ve çimentodaki bu istikrarsızlıktan dolayı, iki daireden birinin fiyatı 100, diğerinin 120 lira olması gerekir ki iki müteahhitte aynı karı elde etsin. Bu da haksız rekabete sebep oluyor." dedi.

Fiyat istikrarsızlığının devam etmesi halinde eylem yapmayı planladıklarını belirten Karataş, açıklamasında, "Üreticilerime ve malzeme tedarikçilerime önemle duyuruyorum ki spekülatif hareketler, tekelcilik bindiğiniz dalı kesmektir. Bizler makul karlara tamah etmek durumundayız. Yapılan son artışla konut fiyatlarının minimum yüzde 20 artacağını, bu artışın haksız olarak hem bizim hem tüketicilerimizin önüne beton ve çimento tarafından haksız ve gerekçesiz getirilmesi durumunu iyi analiz ederek, ihtiyaç sahiplerinin son yaşananları gözden geçirerek ihtiyaçlarını ertelememeleri ve fiyat artışından etkilenmemiş, yapımı tamamlanmış konutları tercih etmeleri menfaatlerine olacaktır." ifadelerine yer verdi.

ETİKETLER: müteahhitlik
http://www.yapi.com.tr/haberler/muteahhitlerden-eylem-sinyali_108105.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!