Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kentsel Dönüşüme ‘Hayır’ Diyenin Evi Açık Arttırmayla Satılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, üçte iki çoğunlukla yıkılmasına karar verilen riskli binada hak sahibi olup, anlaşma sağlanamayan vatandaşın payını açık arttırmayla satışa çıkaracak.

yapi.com.tr/AA
Kentsel Dönüşüme ‘Hayır’ Diyenin Evi Açık Arttırmayla Satılacak!

Riskli yapı parsellerinin birleştirilmesi, imar adası bazındaki uygulamalar, yeniden bina inşası ve payların satışına, hak sahipleri oy birliğiyle karar verecek. Vatandaş mülkünü, kat karşılığında, hasılat paylaşımıyla ya da diğer usullerle yeniden değerlendirebilecek. Oy birliğiyle karar alınamaması durumunda, riskli yapının değerini Sermaye Piyasası Kuruluna kayıtlı lisanslı kuruluşlar belirleyecek. Değer tespiti üzerinden hak sahipleriyle tekrar anlaşma sağlanmaya çalışılacak. Yine oy birliği sağlanamazsa hisseleri oranında, paydaşların en az üçte iki çoğunluğuyla karar verilerek, tutanak imzalanacak. Tutanak, karara katılmayanlara noter vasıtasıyla tebliğ edilecek. Yıkılmasından sonra arsa haline gelen taşınmazın yeniden değerlendirilmesi konusunda alınan karar, anlaşma şartları ve yapının değeri, çevre ve şehircilik il müdürlüklerine bildirilecek. Müdürlük bünyesinde bir başkan ve 2 üyeden oluşan Bedel Tespiti ve Satış Komisyonu, anlaşma sağlanamayan hak sahiplerine ait bağımsız bölümlerinin rayiç bedelini, binanın değerini gözeterek belirleyecek.

Açık artırma nasıl yapılacak?

Müdürlük, satışın yapılacağı yeri ve zamanı, hak sahiplerine taahhütlü postayla tebliğ edecek. Evrakın postaya verildiği tarihi izleyen 7'inci günün sonunda tebligat yapılmış olacak. Açık artırmayla satış, tebliğ tarihinden en az 7 gün sonra başlayacak. Açık artırmaya, binanın yıkılması konusunda uzlaşan hak sahiplerinin dışında herhangi biri katılamayacak. Satışı gözlemci olarak izlemek isteyenlerle payı satışa çıkarılan vatandaşlar da salona girebilecek ancak açık artırmaya müdahale edemeyecek. Müzayede başladıktan sonra komisyon başkanı, maliklerden, satışa konu mülkün rayiç bedeli altında sözlü olarak pey sürmelerini isteyecek.  Komisyon Başkanı, rayiç bedelden az olmamak kaydıyla en yüksek bedeli teklif edene satışı yapacak. Açık artırmaya katılan tek hak sahibinin katılması durumunda, yine rayiç bedelden az olmamak koşuluyla verilen teklif kabul edilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-donusume-hayir-diyenin-evi-acik-arttirmayla-satilacak-_108385.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!