Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kızılırmak'a Köprü için Yarışma Açılıyor

Sivas Belediyesi, kent içinden geçen Kızılırmak Nehri çevre düzenlemesi ve yeni köprü için iki ayrı proje yarışması düzenleyecek.

yapi.com.tr
Kızılırmak'a Köprü için Yarışma Açılıyor

DHA'nın haberine göre, Sivas'tan doğan ve Karadeniz'e dökülen Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak'ın kent içerisinden geçen bölümleri için Sivas Belediyesi, çevre düzenlemesi yapacak. Cumhuriyet Üniversitesi ile kent merkezi arasında bulunan nehir üzerinde ulaşımı rahatlatması için Recep Tayyip Erdoğan adı altında yeni bir bulvar ile bu bulvarı bağlayacak bir köprü inşa edilecek. Ayrıca Kızılırmak nehrinin kent içinde kalan bölümlerinde çevre düzenlemesi yapılarak yeni yaşam alanları oluşturulacak. Düşünce aşamasındaki bu çalışmalar için belediye proje yarışması düzenleme kararı aldı. Bu kapsamda köprü ve çevre düzenleme projeleri için profesör, öğretim üyesi ve kent mimarisi uzmanlarından oluşan iki ayrı jüri oluşturuldu. Ulusal ölçekli ve serbest katılımlı olarak düzenlenecek proje yarışmasında köprü projesi sonuçları 2016 yılı Mart ayı, çevre düzenlemesi ise aynı yıl Temmuz içerisinde açıklanacak. Sivas Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü'nün koordinasyonunda gerçekleştirilecek yarışmaların danışman jürilerinde ise Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Kazım Özgan ve Abdurrahim Ceyhan, Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Meltem Sarıoğlu Cebeci, Sivas TSO Başkanı Osman Yıldırım, Yrd.Doç.Dr. Necmettin Güneş, DSİ Şube Müdürü Kenan Çelik ile Mimarlar Odası Sivas Temsilcisi Serdar İnce de yer alacak.

Belediye Başkanı Sayın Sami Aydın, yeni ve özgün fikirlerin ortaya çıkmasının ve Kızılırmak ile buluşmanın şehir hayatına farklı değerler katacağını, hayata geçecek projeler ile bir tarih ve kültür şehri olan Sivas'ın Anadolu'da yeni bir model şehir ve cazibe merkezi olma yolunda ilerleyeceğini belirtti. 2016 yılında tamamlanacak her iki yarışmanın sonuçları, açılacak sergi ile Sivas halkıyla paylaşılacak. Kazanan projenin uygulama çalışmalarına da aynı yıl içerisinde başlanması planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kizilirmaka-kopru-icin-yarisma-aciliyor_141094.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!