Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kollatz-Ahnen: ''Çağ atlatan devasa projeleri desteklemek bizim görevimiz''




Avrupa Yatırım Bankası (AYB) Başkan Yardımcısı Matthias Kollatz-Ahnen, 'Kanal İstanbul' projesini değerlendirirken, ''Çağ atlatan devasa projeleri desteklemek bizim görevimiz'' dedi. Kollatz-Ahnen, kamuoyunda 'çılgın proje' olarak adlandırılan İstanbul üzerinden Marmara ve Karadeniz'i bağlayacak 45-50 kilometrelik kanal projesi konusunda ''Ben daha çocukken AYB birinci boğaz köprüsünü (Boğaziçi Köprüsü) finanse ediyordu. İstanbul-Ankara hızlı tren, Marmaray ve tüp geçit gibi Türkiye'nin diğer tarihi projelerine de kredi verdik. Kanal İstanbul için talep gelirse memnuniyetle değerlendiririz'' şeklinde konuştu.

Kanal İstanbul'un ''dünyada eşi bulunmayan bir proje olduğunu'' kaydeden Kollatz-Ahnen, ''Bu proje gerçekleştirilecekse AYB olarak detaylı inceleme yapmamız gerekecektir. Bu konuda bizden talepte bulunulmasından gurur duyarız. Fakat şu aşamada (kredi vereceğiz) demek için henüz erken. Fizibilite gibi birçok çalışmanın yapılması gerekiyor'' ifadesini kullandı.

Kollatz-Ahnen, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın konuyla ilgili kendilerini elektronik posta göndererek bilgilendirdiğini ve henüz geliştirilme aşamasında olsa da Kanal İstanbul projesini ilgiyle takip ettiklerini dile getirdi.


http://www.yapi.com.tr/haberler/kollatz-ahnen-cag-atlatan-devasa-projeleri-desteklemek-bizim-gorevimiz_96659.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!