Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konak Pier İçin Soruşturma Başlatıldı

Eyfel Kulesi' nin mimarı Gustave Eiffel tarafından iskeleti yapılan ve alışveriş merkezi olarak yeniden düzenlenen İzmir Konak Pier için İçişleri Baka

Dünya



yfel Kulesi' nin mimarı Gustave Eiffel tarafından iskeleti yapılan ve alışveriş merkezi olarak yeniden düzenlenen İzmir Konak Pier için İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye müfettişlerinin, Güney Deniz Saha Komutanlığı' nın 8 Eylül 2002 tarihli başvurusu üzerine inceleme başlattığı ve yapılan ön incelemede, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina ve eski başkan Burhan Özfatura hakkında soruşturma izni verilmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi.
Dönemin İçişleri Bakanı Muzaffer Ecemiş' in imzasıyla taraflara gönderilen karar yazısında, şu iddialara yer verildi:
"Gümrük Yarımadası' nda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı' nın kullanımındaki, mülkiyeti Hazine'ye ait 289 ada 6,7 ve 8 parsel numaralı taşınmazlar için başka kuruluşlar adına inşaat ruhsatı vermek, bu taşınmazlarla ilgili toplantı tutanaklarını protokol gibi gösterip bu yerler üzerinde irtifak hakkı tesis ettirmek ve tapu kayıtlarında gösterilen irtifak hakkı tesisi şartlarına aykırı davranmak."
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, soruşturma kararıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, kendisinden önceki dönemde yapılan işlerler ilgili karar verildiğini belirterek, "Şimdi mahkemelere girip çıkacağım. Ama beraat ederim." dedi.
İzmir Büyükşehir eski başkanı Burhan Özfatura ise Konak Pier' le modern bir alışveriş merkezi yaratıldığını belirterek, davadan beraat edeceğine inandığını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konak-pier-icin-sorusturma-baslatildi_2718.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!