Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Köylülerden 2B Tepkisi: "Bu araziler için paramız yok"

Samsun'un Bafra İlçesi'nde Karaboğaz Gölü kenarında bulunan 120 haneli Şirinköy'de yaşayanlar, göl kenarındaki bataklık alanda çeltik üretimi yaptıkları tarım arazilerinin doğal SİT alanı ve 2B arazisi olarak belirlendiğini belirterek, mağdur olduklarını söylediler. Köyün muhtarı, ""Bizim bu araziler için para ödeyecek durumumuz yok" dedi.

yapi.com.tr
Köylülerden 2B Tepkisi: "Bu araziler için paramız yok"

Samsun CHP İl Başkanı Mehmet Atalay ve teşkilat üyeleri 'Toprağına Sahip Çık' projesi kapsamında Bafra İlçesi Şirinköy Köyü'nü ziyaret etti. CHP'li heyet burada bir kısmı doğal SİT alanı içinde kalan bir kısmı da 2B olarak adlandırılan orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışında mağdur olduklarını belirten köylülerle görüştü. Vatandaşlar köy yanında bulunan Karaboğaz Gölü'nün çevresindeki bataklık alanda çeltik tarımı yaptıklarını ancak bu alanın doğal SİT alanı olarak belirlenmesiyle devletin arazileri kendilerine satmak istediğini söyledi. Köy Muhtarı Ahmet Tepe, "Bizim arazilerimizin bir kısmı 2B içinde bir bölümü de doğal sit alanı içinde kaldı. Biz bu bataklık alanda yılın sadece belirli aylarında çeltik üretimi yapıyoruz. Zaten köylü zar zor geçiniyor.Tapularımız yok. Ancak devlet şimdi bu arazileri bize satmak istiyor. Bizim bu paraları verecek gücümüz yok. Yardım istiyoruz" diye konuştu.

CHP İl Başkanı Mehmet Atalay, 2B'lerle ilgili sadece Bafra değil Samsun'un diğer ilçeleri ve Türkiye genelinde sorun yaşandığını belirterek, "Zaten ekonomik olarak köyde yaşayıp zor durumda olan bu vatandaşlarımızın kendilerine gönderilen bu meblağları ödeme durumları yok. Şimdi bu alanlarda çiftçilik de yapamayacaklar. Biz halkımızı elimizden geldiğince bilgilendirmeye çalışıyoruz. Ancak süreç kötüye doğru gidiyor. Çiftçimiz perişan halde" dedi. Şirinköy'de yaklaşık bin dönüm arazinin doğal SİT alanı ve 2B kapsamında olduğu belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/koylulerden-2b-tepkisi-bu-araziler-icin-paramiz-yok_106054.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!