Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kozak Yaylası için İmza Kampanyası

Türkiye’nin önemli çamfıstığı üretim merkezlerinden Bergama ilçesindeki Kozak Yaylası'nda taş ocağı kurulmasına onay verilmesi ve 8 bin 822 fıstıkçamının kesilecek olması kararına bölge halkı ve çevrecilerin tepkisi sürüyor.

yapi.com.tr
Kozak Yaylası için İmza Kampanyası

Kozak Yaylası’ndaki taşocağının faaliyet alanını 14 hektardan 110 hektara çıkarma başvurusunu iki bakanlık onayladı. ÇED raporunda 8 bin 822 fıstıkçamının kesileceği bilgisi yer aldı. Aynı coğrafyada bir başka taşocağına da 240 hektar alanda faaliyet izni verilmişti.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Türkiye fıstıkçamı üretiminin yüzde 80’ini karşılayan yöre halkı ve ekolojik yıkımı önlemek için çabalayan Bergamalı çevreciler duruma isyan etti. Fıstıkçamı ağaçlarının kesilmemesi için Bergama Çevre Platformu üyeleri Bergama Kaymakamlığı’na dilekçe verdi.

Bergama Çevre Platformu dönem sözcüsü Erol Engel, “Çevre Bakanlığı’nı madencilerin yanında değil doğanın ve halkın yanında yer almaya davet ediyoruz. Bölgede her türlü madencilik faaliyeti için yeni kapasite artışlarına izin verilmemeli Kozak bir an önce ‘Fıstıkçamı Tabiat Parkı’ ilan edilmelidir. Kozak’ta madenciliğin vermiş olduğu tahribat tahammül sınırları aşmıştır.” dedi.

Ağaçların kesilmemesi için hukuk mücadelesi devam ederken çevreciler “change.org” üzerinden imza kampanyası başlattı. “Bergama’daki 8 bin 882 adet fıstıkçamı kesilmesin!” başlıklı açılan kampanya kısa sürede binlerce kişi tarafından imzalandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kozak-yaylasi-icin-imza-kampanyasi_184329.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!