Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Kültür Park'ta Gökdelen İstemiyoruz'

İzmir Kültür Park Platformu, Kültür Park'a yapılması planlanan gökdelen ve konferans salonlarını istemediklerini açıkladı.

yapi.com.tr
'Kültür Park'ta Gökdelen İstemiyoruz'

Kültür Park Platformu, İzmir Basmane'de bulunan Kültür Park'ın bir bölümünün yıkılarak yerine gökdelen ve konferans salonları yapılmasına karşı Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. "Halkın kararı: Kültür Park park olarak kalsın, koruma kurulu halkın kararına uy" yazılı pankartın açıldığı açıklamada, "Sermayenin yanında değil hukukun yanında doğru karar" ve "Kültür Park’ta kongre merkezi, Basmanede gökdelen istemiyoruz" dövizleri taşındı.

Evrensel'in haberine göre, grup adına açıklamayı yapan Ali Gültekin, İzmir Büyük Şehir Belediyesi’nin Kültür Park’a yönelik projeleri kabul etmediklerini belirterek, "Kültür Parkı bir kent parkı olarak ele alan, dayatmacı değil uzlaşmacı ve katılımcı bir anlayışla hazırlanacak doğru yönetim modelini içerecek yeni bir 'Kültür Park Koruma Amaçlı İmar Planı' hazırlanarak, gelecek nesillere mümkün olan en yeşil olan Kültür Park talep ediyoruz" dedi. Gültekin, İzmir'in tüm ilçelerinde yürüttükleri kampanya kapsamında topladıkları imzaları 1 Şubat Çarşamba günü İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sunacaklarını söyledi.  

http://www.yapi.com.tr/haberler/kultur-parkta-gokdelen-istemiyoruz_155521.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!