Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kültürpark'ta Kongre Merkezi Belirsizliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir'de yapılan yeni fuar alanın hizmete girmesinden sonra işlevini yitirecek olan Kültüpark'taki hollerin yerine ne yapılacağı konusunda bir türlü karar veremedi. Kongre merkezine dönüştürülmesi önerisine, meslek odaları karşı çıktı.

yapi.com.tr
Kültürpark'ta Kongre Merkezi Belirsizliği

DHA'nın haberine göre, Kültürpark içinde fuarların düzenlendiği dört holün geleceği tartışılmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziemir'deki yeni fuar alanının devreye alınmasıyla sökmeyi planladığı hollerin yerine önce kentin ihtiyacı olan Konrge Merkezi yapma fikir projesi beklemeye alındı. Büyükşehir Belediyesi bu yönde adımı atmadan önce İzmir'in farklı kesimlerinden temsilcilerle Kültürpark'ın işletim modeli, fonksiyonlarıyla ilgili toplantı yaparak görüşlerini aldı. Bu toplantıda belediye fuar hollerinin yerine Kongre Merkezi yapma düşüncesini gündeme getirdi. Bu projeye TMMOB toplantı sonrası yaptığı basın açıklamasıyla karşı çıktı. TMMOB, Kongre Merkezi önerisini, Kültürpark yerine, kent bütününde ele alınmasının daha doğru bir yaklaşım olacağını, fuar hollerinin yerinin yeşil alan veya açık alana dönüştürülmesi gerektiğini açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuyla ilgili değerlendirmelerin sürdüğünü belirterek, TMMOB'un açıklamasına saygı duyduklarını söyledi. Kocaoğlu, "Herkesin görüşünü aldık. Biz Kültürpark'ı bütün olarak değerlendiriyoruz. Orada kongre merkezi, kültür merkezi veya sergi salonu olabilir. Karar vermiş değiliz. Süreç içinde Atlas Pavyonu, yapı olarak eskiyen, yıpranan İsmet İnönü Kültür Merkezi'ni yıkacağız. Ancak, Kültürpark'ın işlevi kapsamında neresi uygun olursa oraya mutlaka kültürel etkinlik ve sergi için bir yer yapılmalıdır. Bunun yerine ben değil, uzmanlar, mimarlar karar verecek. Büyüklüğü ve işlevi tartışılır. Hem Atlas Pavyonu'nu hem İsmet İnönü Kültür Merkezi'ni yıkıp, benzer bir mekan yapmasak Kültürpark'ın kültür işlevi kalkmış olur. Kitap, mücevher gibi fuarlar için de küçük bir alana ihtiyaç var. Tartışmalar bitsin, konunun uzmanlarının önerleri netleşsin, daha sonra hep birlikte karar vereceğiz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kulturparkta-kongre-merkezi-belirsizligi_126881.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!