Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Latmos Dağı’ndaki Maden Ocağının Yürütmesi Durduruldu

Aydın’ın Söke ilçesinde 8 bin yıllık tarihi geçmiş olan Latmos Dağı’nda yapılması planlanan taşocağına karşı bölge halkının açtığı davada, Aydın 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

yapi.com.tr
Latmos Dağı’ndaki Maden Ocağının Yürütmesi Durduruldu

Aydın’ın Söke ilçesi Karacahayıt Mahallesi’nde, 8 bin yıllık tarihi geçmişi olan Latmos Dağı’nda yapılacak olan “feldspat, kuvars, kuvarsit ocağı kapasite artışı ve kırma tesisi” projesine karşı bölge halkının açtığı dava sonuçlandı. Aydın 2. İdare Mahkemesi proje için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; mahkeme proje için; Karacahayıt ve Sayrakçı mahallelerini de kapsayan bölgeleri etkileyecek olan 8 ÇED poligonu proje sahası içerisinde ve gerekse bu sahayı çevreleyen 3 kilometre mesafe sınırları dahilinde kalan alanda yabani ve aşılı zeytin ağaçlarının bulunduğu, buradaki zeytinliklere zarar vermeden, toz ve duman çıkarmayacak şekilde patlatmalı açık işletme yöntemi uygulanan madencilik faaliyetinde bulunulmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu, proje konusu maden ocağının 3573 Sayılı Kanun uyarınca zeytinlik sahalara 3 kilometreden daha kısa mesafede kurulması mümkün olmayan tesislerden olduğu anlaşılmakla dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığını belirtti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/latmos-dagindaki-maden-ocaginin-yurutmesi-durduruldu_182166.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!