Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bakır Madeni Projesinin ÇED Toplantısı Yapılamadı

Kaz Dağları’na yapılması planlanan Halilağa Bakır Madeni Projesi’nin ÇED toplantısını protesto eden bölge sakinleri ve çevre illerden gelen çok sayıda yurttaş, ÇED toplantısını yaptırmadı.

yapi.com.tr
Bakır Madeni Projesinin ÇED Toplantısı Yapılamadı

Kirazlı Altın Madeni Projesi ile gündeme gelen Kaz Dağları’na, yapılması planlanan Halilağa Bakır Madeni Projesi’nin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısını bölge sakinleri ve çevre illerden gelen çok sayıda yurttaş protesto etti. Protestocular Bayramiç’e bağlı Hacıbekirler köyünde yapılmak isten ÇED toplantısını yaptırmadı.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre; hep bir ağızdan “Kaz Dağları bizimdir, bizim kalacak” diye slogan atan köylüler “Canlı canlı mezara girmek istemiyoruz. Bizim toprağımız burası, hiç kimseye peşkeş çekmiyoruz.” dedi.

Bölge sakinleri ve çok sayıda yurttaş erken saatlerde köye çok sayıda jandarma noktasından geçerek ulaştı. CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Cengiz İnşaat’ın 3 milyon ağacı katlederek yapmak istediği maden ile ilgi ÇED toplantısı, direnişimiz sonucunda iptal edildi. Kaz Dağları’ndan elinizi çekin!” ifadelerini kullandı.

İDA Dayanışma Derneği’nden Pınar Bilir toplantının koronavirüs nedeniyle ertelenmesi gerektiğini anlattıkları sırada, şirket yetkililerinin sunuma geçmeye çalıştığını belirtti. Bilir, “Herkes konunun takipçisi olacak. Cengiz’e Kaz Dağları’nda geçit yok.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakir-madeni-projesinin-ced-toplantisi-yapilamadi_181800.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!