Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Maaş Diye 30 Lira Verdiler

Amasra'da da yeraltında çalışan işçilere çift maaş hakkı verilmiyor.

yapi.com.tr
Maaş Diye 30 Lira Verdiler

Cumhuriyet'in haberine göre, Soma faciası sonrası yapılan yasa değişikliğinin ardından yalnızca 1 ay işçilere çift maaş veren maden şirketi, ertesi ay şantiye girişlerine yazı asarak uygulamanın sona erdiğini duyurdu.

Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na (TTK) bağlı Amasra Müessese Müdürlüğü bünyesindeki Amasra-B sahasında rödovans usulüyle verilen alanda çalışmalar yapan HEMA Endüstri'ye ait işyerleri oldu. Torba Yasanın 11.09.2014'te yürürlülüğe girmesinin ardından HEMA, yer altında çalışan işçilere ücretlerini yasa hükümlerine uygun olarak vermesine karşın, 17.10.2014'te şantiye girişlerine bir yazı asarak "çift asgari ücret uygulamasına son verdiğini" açıkladı. Firma, bir sonraki ay ise çift asgari ücret uygulamasından kaynaklı olarak yatırılan paraları keserek, çalışanlarına 30 ile 190 TL arası maaş yatırdı.

Firma bunun gerekçesini işçilere "Amasra'daki faaliyetlerimiz hazırlık dönemindedir, üretim yoktur" diye açıkladı. Şirket taşkömürü çıkarıldığında iki ücreti ödeyeceğini duyurdu.

Şirketin gerekçesi karşısında isyan eden CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, sorunu bir soru önergesi ile Meclis'e taşıdı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/maas-diye-30-lira-verdiler_128581.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!