Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Madenciliğe 2 Milyar Lira Kaynak Ayrıldı

2015 Yılı Yatırım Programı'na göre, madencilik sektöründe 2015'te uygulanacak 52 projeye 2 milyar 16 milyon lira kaynak ayrıldı.

yapi.com.tr/AA
Madenciliğe 2 Milyar Lira Kaynak Ayrıldı

2015 Yılı Yatırım Programı'ndan derlenen verilere göre, kamu yatırımlarından madencilik sektörüne 2014 yılında 1 milyar 977 milyon 700 bin lira kaynak ayrılırken, bu miktar 2015'te 2 milyar 16 milyon liraya çıktı. Madencilik alanında en fazla kaynak 1 milyar 445 milyon lira ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğüne tahsis edildi.

Sektörde en fazla kaynak ayrılan ikinci kurum Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü oldu. Kurumun 6 projesi için, 212 milyon liralık kaynak ayrıldı.

Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü de madencilik sektöründe en fazla kaynak ayrılan kurumlar arasında yer aldı. Sektördeki yatırımların 8'ini üstlenen genel müdürlüğe, 100 milyon lira kaynak tahsis edildi.

Yerli kömür üretiminde Türkiye'nin en önemli kamu kuruluşları olan Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü madencilik sektöründe bu yıl 10 projeye imza atacak. TKİ'nin 5 projesi için 100 milyon lira kaynak kullandırılacak. TTK'nın 5 projesi için ise 95 milyon lira ayrıldı.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, yıl boyunca 11 proje için çalışma yürütecek. Kuruma, projelerini gerçekleştirebilmesi için 60 milyon liralık kaynak kullandırılacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına ise 3 proje için 4 milyon lira kaynak ayrıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/madencilige-2-milyar-lira-kaynak-ayrildi_127814.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!