Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mahalleler Birliği TBMM Görüşmelerini Tamamladı

Mahalleler Birliği, Afet Yasası olarak da bilinen 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 23. ve 24. maddelerinin değiştirilmesi talebiyle gittiği Ankara'da TBMM görüşmelerini tamamladı. Yapılan açıklamada, "Taleplerimizin ve bütün girişimlerin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz" denildi

yapi.com.tr
Mahalleler Birliği TBMM Görüşmelerini Tamamladı

Mahalleler Birliği, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’da değişiklik yapılması talebiyle gittiği Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) görüşmelerini tamamladı. İstanbul ve İzmir’den 51 mahalleden oluşan Mahalleler Birliği'ni temsilen Ankara'ya giden 60 kişilik heyet; 9 Mart Pazartesi günü TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin başkan vekilleriyle, 10 Mart Salı günü TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin genel başkanlarıyla görüştü.

Hakları güvence altına alınmadan 2981 sayılı İmar Affı Kanunu'nun kaldırılmamasını ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un halk için ve afet riskini giderme amacıyla işletilmesini talep eden Mahalleler Birliği'nden yapılan açıklamada, Mecliste yapılan görüşmeler hakkında şu değerlendirmede bulunuldu:

"Taleplerimizin ve bütün girişimlerin takipçisiyiz"

"Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkan Vekili, kanun değişikliği teklifimizle ilgileneceklerini ve bu talebimize dair bir düzenleme için ilgili kurullarda gerekli görüşmeleri yapacaklarını bildirmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili, kanun değişikliği teklifimizi dikkate alarak '2981 sayılı Kanunun kaldırılmasının 2015 tarihi esas alınmak suretiyle 5 yıl ötelenmesi' teklifini hazırlayarak, TBMM Başkanlığı’na sunduklarını belirtmiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili, kanun değişikliği teklifimize olumlu baktıklarını, desteklediklerini ve gerekli girişimlerde bulunacaklarını belirtmiştir.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Eş Grup Başkan Vekilleri; kanun değişikliği teklifimizi dikkate alarak, '2981 sayılı kanunun kaldırılmasının 2015 tarihi esas alınmak suretiyle 7 yıl ötelenmesi' teklifini TBMM Başkanlığı’na sunduklarını; ayrıca konuya ilişkin olarak 2981 sayılı kanunun bugüne kadar uygulanmaması nedeniyle meclis araştırma komisyonu kurulmasını önerdiklerini ve tekliflerinde 2981 sayılı kanunun uygulanması/gereklerinin yerine getirilmesi hususunda kamu idarelerini vazife yüklenmesi hükümlerini içeren tekliflerini TBMM başkanlığına sunduklarını iletmişlerdir.

Taleplerimizin ve bütün girişimlerin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz".

Mahalleler Birliği'nin talepleri Meclis gündeminde

Mahalleler Birliği'nin 2981 sayılı İmar Affı Kanunu'nun kaldırılmaması veya kaldırılmasının en az 5 yıl ertelenmesi, kanundan doğan hakların idari ve yargı mercilerince kazanılmış hak olarak dikkate alınacağı yasal düzenlemelerin yapılması hususundaki kanun değişikliği teklifi, Meclis gündeminde de karşılık buldu.

HDP Grubu'nun 'Meclis Araştırma Komisyonu Kurulması' yönündeki önergesi, dün (12 Mart Perşembe) saat 16.00’daki meclis oturumunda görüşüldü. Oturumda, AK Parti adına söz alan İlyas Şeker ve Recep Özel, hak mağduriyeti yaratmayacak bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını; araştırma komisyonu kurulmasına gerek olmadığını ifade etti.

CHP adına konuşan Akif Hamza Çebi ise 2981 sayılı kanunun kaldırılmasının 5 yıl ötelenmesi gerektiğini vurgulayarak; 1 yıl içerisinde kamu idarelerinin üzerine kayıtlı bu durumdaki arazileri üzerinde yaşayanlara devretmek üzere ilçe belediyelerine devrini gerçekleştirmesi gerektiğini vurguladı.

MHP adına söz kullanan Özcan Yeniçeri ise Mahalleler Birliği’nin kanun değişikliği teklifinin dikkate alınarak gerekli düzenlemelerin, Meclis’in yasama faaliyeti tamamlanmadan gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mahalleler-birligi-tbmm-gorusmelerini-tamamladi_129333.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!