Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mardin Valisi ile ‘Mardin Evleri Projesi’ Üzerine

İlk olarak 2008 yılında gündeme gelen ve mimarlık dünyasında yankı uyandıran ‘Mardin Evleri Projesi’ 2010 yılında basında tekrar yer aldı. Neslihan Küçükaslan, 'Mardin Evleri Projesi'ni Mardin Valisi Hasan Duruer ile konuştu.

yapi.com.tr
1 Mardin Valisi ile ‘Mardin Evleri Projesi’ Üzerine

İlk olarak 2008 yılında gündeme gelen ve mimarlık dünyasında yankı uyandıran ‘Mardin Evleri Projesi’ 2010 yılında basında tekrar yer aldı. Neslihan Küçükaslan, 'Mardin Evleri Projesi'ni Mardin Valisi Hasan Duruer ile konuştu.

Her şey Haziran ayında önüme gelen ‘Mardin Evleri’ projesi ile ilgili bir makaleyi okuduğum zaman başladı. Söz konusu projenin 2008 yılında ortaya çıktığından haberim vardı. Zamanla gündemden düştüğü ve Mardin’de projeye yönelik bir hareket görmediğim için içim rahattı ancak makale proje için ihale açıldığını ve gerçekleştirileceğini belirtiyordu (1).Biraz daha araştırınca aslında konuyla ilgili son zamanlarda yayımlanmış daha fazla sayıda makale olduğunun farkına vardım. Üstelik Valilik resmi sitesinde de konuyla ilgili katalog ve açıklama bulunuyordu (2). İlk şoku atlattıktan sonra gerekli yerlere konuyla ilgili soru soran ve görüş bildiren bir mail attım. Konuya duygusal mı yoksa profesyonel mi yaklaştığımdan emin değilim, belki de her ikisinden de. Ancak Mardin Valisi, Mardin Belediye Başkanı ve Mardin milletvekilleri gibi kalabalık bir alıcı listesi olan mailime cevap verme nezaketini gösteren tek kişi Mardin Valisi Hasan Duruer oldu. İletişimimiz sonucunda en sağlıklı yolun kendisi ile röportaj yapmak olduğuna karar verdik (3).



İlk olarak 2008 yılında gündeme gelen ve mimarlık dünyasında yankı uyandıran ‘Mardin Evleri Projesi’ 2010 yılında basında tekrar yer aldı. 1 Haziran’da ihale duyurusu yapılan “Mardin Evleri Projesi’nin, Nur Mahallesi içinde olup, üzerinde tescilli yapıların bulunduğu yaklaşık 1210 dönüm yüzölçümüne sahip bölgede yaşama geçirileceği, bölgedeki tarihi özelliği olmayan binaların yıkılacağı ve yörenin tarihi yapısına uygun olarak ilk evrede 1.440 konut yapılacağı” (4) belirtiliyordu. Proje kapsamında Mardin Sit içindeki 2500 beton yapının yıkılarak yerine 3000’e yakın konut yapılması planlandığından söz ediliyor. Basında ve akademik çevrelerde tepki çeken proje hakkında kafamdaki soruları 25 Haziran 2010 tarihinde Vali Hasan Duruer’ e sordum. Doğup, büyüdüğüm ve benim bugüne gelmem de çok büyük etkisi olduğuna inandığım memleketim hakkında kaygılarım vardı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
ETİKETLER: kurum proje kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/mardin-valisi-ile-mardin-evleri-projesi-uzerine_83034.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • 12 konut/HA -60 kişi/HA yoğunluk ile (833 m2 arsa ya 1 konut )düşük yoğunluklu bir konut yerleşmesi gibi görünüyor.Ancak ileriki sayfalarda yapıların Tünel kalıp sistemi ile yapılacağı anlatılıyor.Halbuki Tünel kalıp betonarme sistemi çok katlı binalarda ekonomik olur.Tünel kalıp yada çok katlı binalarda 400 kişi / HA normalidir.Bir çelişki var? YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!