Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mardin Valisi ile ‘Mardin Evleri Projesi’ Üzerine

İlk olarak 2008 yılında gündeme gelen ve mimarlık dünyasında yankı uyandıran ‘Mardin Evleri Projesi’ 2010 yılında basında tekrar yer aldı. Neslihan Küçükaslan, 'Mardin Evleri Projesi'ni Mardin Valisi Hasan Duruer ile konuştu.

yapi.com.tr
1 Mardin Valisi ile ‘Mardin Evleri Projesi’ Üzerine

BR>
Mardin’in dokusunu bozan yapılar’ ile ilgili çalışmalar devam ediyor

Burada akla ‘dokuya uygun olmayan yapı’ kıstaslarının neler olabileceği geliyor. Vali Duruer, Mardin’in görünümüne zarar veren ve fiziki dokuyu bozan yapıların ‘dokuyu bozmak’ ile nitelendireceğini söylüyor. Bu yapıların bazılarının dokuyu bütünüyle bozduğu, bazılarının ise mevcut yapı üzerine sonradan kat eklenerek büyüyen yapılar olduğunu da belirtiyor. Bu bağlamda bu tür oluşumların yıkılacağı ancak ortaya çıkacak boşlukların yeni öğelerle bütünleştirileceği ve bu öğelerin dokuyla kemikleştirileceği sonucu  beliriyor. Bu yeni öğelerin ne olacağı ile ilgili çalışmaların ise hala devam ettiğini ifade ediliyor.

Bu noktada endişemin ‘tarihi özelliği olmayan yapıların’ yıkılıp yerine ‘tarihi özelliği olmayan taklit yapıların’ yapılma olasılığı olduğunu belirtince, bu ihtimalin yok denecek kadar az olduğunu belirten Vali Duruer, TOKİ’nin yapacağı projeyle Valilik olarak ortak görünmekle beraber, kendilerini ilgilendiren bir konu olmadığını söylüyor. Bence ise burada bir çelişki var, zira sizi ilgilendirmeyen bir konuya ortak olmak mantığı olmayan bir durumdur. Ancak Vali burada durmayıp, Yenişehir’in elden çıktığını, kendisini tarihi Mardin’in ilgilendirdiğini de ifade ediyor. Bu durumun ne kadar doğru olduğu ise açıkçası benim kafamda bir soru işareti oluşmasına neden oluyor. Bir il Valisi’nin sorumlu olduğu ili parçalara bölüp, bazı parçaları sorumluluğu dışında tutması çok ilginç bir durum.



Bunları düşünmeye ara verdiğimde yayımlanan eleştirileri geliyor aklıma. Zira bu eleştirilerin birçoğu Valilik resmi sitesinde bulunan projeye dayandırılarak yapılmış. Bu düşüncemi Vali Duruer ile paylaşınca, kendisinin de eleştirilere katıldığını öğreniyorum. Duruer; eleştirilerin haklı olduğunu, sözü edilen mahallelerin (4) sit alanı içinde olmadıkları ancak, olması yönünde çalışmaları olduğunu hatta Mezopotamya’ya kadar olan kısmın sit alanı içerisine almayı amaçladıklarını söylüyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
ETİKETLER: kurum proje kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/mardin-valisi-ile-mardin-evleri-projesi-uzerine_83034.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • 12 konut/HA -60 kişi/HA yoğunluk ile (833 m2 arsa ya 1 konut )düşük yoğunluklu bir konut yerleşmesi gibi görünüyor.Ancak ileriki sayfalarda yapıların Tünel kalıp sistemi ile yapılacağı anlatılıyor.Halbuki Tünel kalıp betonarme sistemi çok katlı binalarda ekonomik olur.Tünel kalıp yada çok katlı binalarda 400 kişi / HA normalidir.Bir çelişki var? YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!