Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Maslak'ın Korkutan İmar Planı!

İstanbul’un kalbi olarak bilinen plazalarıyla ünlü Sarıyer Maslak’ta, Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait tam 763 dönümlük boğaz manzaralı devlet arazisinin, “tuhaf” bir sözleşmeyle sessiz sedasız ünlü bir müteahhide verildiği iddia edildi.

yapi.com.tr
Maslak'ın Korkutan İmar Planı!

Sarıyer Gazetesi'nin haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maslak Kasırları’nın da içinde bulunduğu Büyükdere Caddesi üzerindeki dev araziyi müteahhide vermeye ve bölgede 1.5 milyar dolar değerinde inşaat yaptırmaya hazırlandığı iddia edildi.  

Gazete iddiasına göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından herkesten gizli yapıldığı 1/5000′lik planları ve müteahhitle yapılacak sözleşme taslağını yayınladı. Sözleşme taslağında müteahhit lehine hazırlandığı görülen bazı maddelerin, devletin bölgede yüzde 30′luk pay kaybına neden olacağı ve arazi sahibi olmasına rağmen milyarlarca dolarlık zarara uğratılacağı iddia edildi.  Haberde yine söz konusu arazinin ihalesiz olarak sözleşme usulüyle müteahhide verileceği de ifade ediliyor.

Habere göre, Bakanlık, bir ucu Maslak’taki Işık Üniversitesi önünden (Nurol Plaza karşısı) başlayan ve Büyükdere Caddesi boyunca Darüşşafaka TİM’e kadar uzanan paha biçilmez araziyi “Hasılat paylaşımlı gelir ortaklığı modeli” ile müteahhide vermek için çalışmalar yürütüyor.

448 BİN METRE KARE ARSA ALANI, 1.900.000 METREKARE İNŞAAT ALANI

1/5000′lik planlara göre bölgede, AVM, Müze, Kütüphane, Hastane, Otel, konut, ticaret alanları ve yeşil alanlar oluşturulacak. Uygulama 763 dönüm üzerinden 3 emsal H serbest imar olarak hazırlandı. Buna göre 448.000 metrekarelik arsa alanında, 22.004 metrekare AVM ve Otel alanı, 49.852 metrekare hastane alanı, 16.156 metrekare Müze, kütüphane ve kongre merkezi, 1.161 metrekare otopark, toplam 20 bin metrekare yeşil alan, yaklaşık 260.000 metrekare de konut ve ticaret alanı olacak. Söz konusu arazide yapılacak AVM’nin büyüklüğünün kendisinden bir kaç yüz metre uzaklıktaki dünyaca ünlü İSTİNYEPARK’ı da geride bırakacağı belirtiliyor.

DARÜŞŞAFAKA’NIN ORMANLARI GİDECEK

Bu arada Astsubay Orduevi ve yaklaşık 80 dönümlük MİT arsası ise şimdilik bu planların dışında tutuldu. İnşaatın yoğunlaştığı bölge daha çok Darüşşafaka TİM’in hemen karşısındaki ormanlık alanlar ile Pınar Mahallesi’yle sınır olan Balabandere Caddesi yönünde olacak. TİM ve Gazeteciler Sitesi’nin hemen karşısındaki binlerce ağaçlık ormanlık alanda ise projeye göre yaklaşık 2 milyon metrekarelik inşaat yapılacak. Bölgede bir adet AVM, otel ve hastanenin yanı sıra yaklaşık 260 dönümlük alanda da binlerce konutluk inşaatlar yükselecek.

GazeteninGazetenin iddia ettiği gizli Maslak imar planı

 

 

ETİKETLER: Maslak
http://www.yapi.com.tr/haberler/maslakin-korkutan-imar-plani_108293.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!