Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Melih Gökçek'in "Robocop"una Suç Duyurusu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "prestij" projem dediği, Çin'den satın alınarak Atatürk Orman Çiftliği Kavşağı'na dikilen robot heykeli mahkemeye verildi.

yapi.com.tr
Melih Gökçek'in "Robocop"una Suç Duyurusu

Mimarlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in isteğiyle Atatürk Orman Çiftliği Kavşağı'na dikilen "Robocop"un suç delili teşkil ettiğini düşünüyor. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Çin'den satın alınan ve çelik iskelet üzerine granit mermerden yapılmış, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 'prestij projem' dediği Ankapark'a konulacak robotlara harcanan para tüm kentlilerin parasıdır. Gerekli suç duyurusunu yaptık. Heykeli nerden sipariş ediyor? Maliyeti ne kadar? Bilgi edinme kanunu ile sorduk. Kentliler olarak bilmeliyiz, açıklansın. Katılımcılıktan uzak, aklına geleni yapan,vergilerimiz  çarçur edilerek böyle bir ucubenin yapılmasını kabul edemeyiz" dedi.

Ankapark'ın yürütmesinin durdurulduğunu söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi:

"Anılan yargı kararlarına rağmen Belediye tarafından hukuka aykırı bir biçimde Ankapark'ın yapım süreci devam etmektedir. Üstüne bir de Çiftlik Kavşağında robot heykeli dikilmiş, bu heykelin Ankaparkın tanıtımı amacıyla konulduğu açıklanmıştır. Yargı kararları gereği uygulama yapılmaması gereken bu alanda satın alma ve yapımların devam etmesi her geçen gün kamu israfını büyütmektedir. Bu durum aynı zamanda şikayet edilen idare yetkililerinin yargı kararlarını uygulamama hususundaki ısrarını ortaya koymaktadır. Büyük bir kamu israfı olan transformers şeklindeki otorobot aynı zamanda kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde elde edilmesi ve kullanılmasını düzenleyen 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunun amacına aykırılık teşkil etmekte ve kamu maliyesinin temel ilkeleri olan Maliye politikası, makroekonomik ve sosyal hedefler ile uyumlu bir şekilde oluşturulur ve yürütülür ile Maliye politikası, makroekonomik ve sosyal hedefler ile uyumlu bir şekilde oluşturulur ve yürütülür ilkelerini ihlal etmektedir. Bu nedenlerle suç duyurusunda bulunduk."

"Gökçek kent estetiğini bozuyor"

Candan Atatürk Orman Çiftliği'nde Ankapark'ın yapılmasının zaten Atatürk'ün vasiyetinin ihlali olduğunu belirterek, "Birinci Derece Doğal SİT alanı olan Atatürk Orman Çiftliği'nde dikilen heykeller Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk'ün vasiyetini ihlal ettiğini bir kez daha göstermektedir. Ankapark'ta yargı kararları ortadadır, hukuka uyulmalı ve Ankapark için hiçbir harcama yapılmaması gerekmektedir. Davalar devam etmektedir" şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/melih-gokcekin-robocopuna-suc-duyurusu-_130077.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!