Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Meralar ve Hayvancılık Ranta Kurban Ediliyor

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi ve Adana Veteriner Hekimler Odası, 30 Ekim 2015 tarih ve 29517 sayılı resmi gazetede yayınlanan yönetmelik değişikliği ile birinci sınıf mera alanlarının 20 yıllık ot parası karşılığında yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdiler.

yapi.com.tr
Meralar ve Hayvancılık Ranta Kurban Ediliyor

Evrensel'in haberine göre, Çukurova Gazeteciler Cemiyetinde yapılan ortak açıklamaa konuşan oda başkanları meraların ranta kurban edildiğine dikkat çektiler.

Adana Veteriner Hekimler Odası Adana Şube Başkanı Nihat Köse, Cumhuriyetin ilk yıllarında 44 milyon hektar olan mera alanlarının, bugün 14 milyon hektara düştüğünü söyledi. Hayvancılığın baltalanmasına hatta yok edilmesine yönelik önemli bir yönetmelik değişikliğine gidildiğine dikkat çeken Köse, “Korkarız bu gelişmeler önümüzdeki süreçte daha fazla saman ithalatını gündeme getirecektir. Bu uygulama ile halkımızın daha yüksek fiyatlarla et tüketmek zorunda kalacaktır” dedi.

Miktarları son derece azalan mevcut meraların korunması ve kalite açısından iyileştirilmesi gerektiğini ifade eden Köse, “Ülkemiz hayvancılığını  içinde bulunduğu açmazlardan daha da kötü duruma sokacak olan ve Anayasaya aykırılık taşıyan bu yönetmeliğin iptali için en  kısa sürede yargı yoluna başvurulacaktır.

Böylesine büyük önemi olan doğal varlık ve kaynaklarımızın korunmasına çaba harcanması yerine, bu kaynaklara zarar verici ve yok edici hükümler içeren her türlü uygulamaya karşı duruşumuzu ve kamuoyu duyarlılığı yaratılması yönündeki çabalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/meralar-ve-hayvancilik-ranta-kurban-ediliyor_138512.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!