Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Microsoft'tan 'Geleceğin Çağdaş Şehirleri' için CityNext Girişimi

ABD’nin Atlanta şehrinde gerçekleştirdiği Dünya İş Ortakları Konferansı’nda (WPC) Microsoft, şehirleri, kurumları ve vatandaşları, inovasyon yardımıyla geleceğe hazır, canlı bir topluluğa dönüştürmeyi amaçlayan küresel CityNext girişimini duyurdu.

yapi.com.tr
Microsoft'tan 'Geleceğin Çağdaş Şehirleri' için CityNext Girişimi

Microsoft CityNext, dünya geneline dağılan iş ortakları ağı içinde yer alan 430 binden fazla teknoloji uzmanıyla daha iyi bir geleceğin kurgulanması adına günümüz şehirlerinin sorunlarına çözüm getirecek inovatif yaklaşımları öne çıkarmayı amaçlıyor. Şehirlerin bugüne ve geleceğe dair oynadığı önemli role işaret eden Microsoft Kamu Sektöründen Sorumlu Başkan Yardımcısı Laura Ipsen, CityNext girişimine ilişkin şunları söyledi:

“Microsoft CityNext, insanı odağına koyarak, çağdaş teknolojilerin birleştirici etkisiyle vatandaşları, kurumları ve yöneticileri yakınlaştıran yeni bir çağı başlatacak. Dünya geneline dağılmış Microsoft İş Ortakları ağımızın yardımıyla, çözüm ve servislerimizi ölçekleyerek ‘daha yeniyi daha azına’ sunacak, böylece şehirlerin küresel pazarda daha kolay rekabet edebilmesine ve kaynaklarını ekonomik, sosyal ve çevresel gelişim için kullanmasına olanak sağlayacağız”.

Operasyonları ve altyapıyı dönüştürüyor

CityNext, yöneticilerin yatırımlarının karşılığında en yüksek verimi almalarına katkıda bulunarak, karşı karşıya oldukları sorunların çözümünde ve hedeflerine ulaşmada avantaj sağlamayı amaçlıyor. Yeni nesil inovasyonlar sayesinde şehirler esnek bulut servisleri, kamu çalışanlarının kurumsal nitelikte servis, cihaz ve uygulamalarla donatılması ve büyük veriye dayalı çağdaş analitik çözümlerine erişim gibi olanaklardan faydalanabilecekler. Bu inovasyonlar, aynı zamanda kritik verilerin kamu birimleri, işletmeler ve vatandaşlar arasında etkin ve kesintisiz bir şekilde paylaşımının da önünü açarak verimliliğe katkıda bulunacak.

CityNext, iş ortakları tarafından sunulan çözümleri, cihazları ve servisleri aynı ekosistemde bir araya getirerek, şehirlerin fonksiyonlarını birleştirmeyi ve dönüştürmeyi amaçlıyor. Bunlar arasında 'enerji ve su', 'binalar', 'planlama ve altyapı', 'ulaşım', 'kamu güvenliği ve adalet', 'turizm', 'eğlence ve kültür', 'eğitim', 'sağlık ve sosyal servisler', 'şehir idaresi' gibi hizmetler yer alıyor.

Çoğu şehir akıllı teknolojileri uyarlamanın henüz ilk aşamalarında

"Günümüz şehirleri, karşı karşıya oldukları sorunları koordineli ve odaklı yatırımlarla çözerek vatandaşların, kurumların ve yöneticilerin iletişimini güçlendirmek, kaynakların verimliliğini artırmak zorunda" diyen IDC Akıllı Şehirler Stratejisi Programı Direktörü Ruthbea Yesner Clarke, konunun önemini şu sözlerle ifade etti:

“IDC’nin Akıllı Şehir Olgunluk Modeline göre çoğu şehir akıllı teknolojileri uyarlamanın henüz ilk aşamalarında ve gerçek dönüşüm potansiyelini yakalamaları 10-15 yıl zaman alacak. Akıllı şehirlere yönelik girişimlerin bu farkındalığı artırarak dönüşümü hızlandırması, şehirlerin canlılığının sürdürülmesi ve ekonomik rekabet gücünün sağlanması açısından çok önemli”.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/microsofttan-gelecegin-cagdas-sehirleri-icin-citynext-girisimi_110724.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!