Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mimarlar ABD’ye Sordu: “Mutabakat Var mı?”

Mimarlar Odası Ankara Şube Yöneticileri, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerine ABD Konsolosluğu’ndan resmi açıklama bekliyor.

yapi.com.tr
Mimarlar ABD’ye Sordu: “Mutabakat Var mı?”

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Gazi Üniversitesi’ne tahsis edilen arazinin, üniversitenin TOKİ’ye devrettiğini; TOKİ’nin de Çukurambar da bulunan araziyi ABD Büyükelçilik binası için konsoloslukla mutabakat sağladığını açıklamıştı. Tepki çeken AOÇ arazisinin satışı tartışmalarına, ABD Büyükelçiliği twitter aracılığıyla yanıt verdi: “ABD hiçbir zaman Türk Hükümeti ile Atatürk Orman Çiftliği’nin sahip olduğu bir araziyi satın alma konusunda görüşmemiştir”

Mimarlar Odası Ankara Şubesi ise ABD Konsolosluğu’na yazı yazarak resmi bilgi istedi. Yazıda, Çukurambar’daki AOÇ arazisinin el değiştirmesi hakkında bilgi verilerek; konsolosluktan parsel ve ada numarası ile belirtilen arazi hakkında yanıt beklendiği ifade edildi. TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin konsolosluğa ilettiği yazıda şu ifadelere yer veriliyor:

“Dışişleri Bakanlığı yazışmalarında ifade edilen ABD Büyükelçiliği ve TOKİ arasında Çukurambar’daki 29095 ada 1 parsel nolu arsanın satışı konusunda ilke mutabakatı sağlandığı ifade edilmiştir. TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi kaynağı Atatürk Orman Çiftliği olan arazilerin, değişik devirler yoluyla amacı dışında kullanımına, yapılaşmaya açılmasına, talan edilmesine karşı diğer meslek odaları ve sivil toplum örgütleri ile birlikte mücadele yürütmektedir. Bu konuda toplumsal hassasiyetlerinde göz önüne alınarak, Atatürk Orman Çiftliği arazisi iken devirler yoluyla el değiştiren söz konusu araziye ilişkin satın alma konusunda ilke mutabakatınızın devam edip etmediğinin tarafımıza bildirilmesini arz ederiz.”

Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan, AOÇ arazisinin yapılaşmaya açılması ve  talan edilmesinin ideolojik olduğunu ve hükümetin yanlış politikaları sebebiyle binlerce ağacın kesildiğini belirterek, “ABD Büyükelçiliği, elçilik binasını başka, diplomatik siteler için ayrılan Çaldağı’na yapmalıdır. AOÇ kaynaklı araziden vazgeçmelidir” dedi. 

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlar-abdye-sordu-mutabakat-var-mi_109640.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!