Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mopak’tan Endüstriyel Orman Projesi

Mopak’ın selüloz üretiminde kullanacağı Okaliptüs Grandis türü ağaç yetiştirme projesinde ilk adım atıldı. Türkiye’nin kağıt üretim alanında ö

NTV-MSNBC



b>Mopak’ın selüloz üretiminde kullanacağı Okaliptüs Grandis türü ağaç yetiştirme projesinde ilk adım atıldı.
Türkiye’nin kağıt üretim alanında önde gelen işletmelerinden Mopak, selüloz hammaddesi üretmek amacıyla Okaliptüs Grandis türü ağaç yetiştirmek üzere endüstriyel orman oluşturulması için üreticilerle ilk imzayı attı. Mopak Dalaman Tesisleri’nde düzenlenen “Okaliptüs Grandis Plantasyonları Projesi” imza töreninde bir konuşma yapan Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, kamu kuruluşlarının özelleştirilmesinde birçok olumsuz örnek bulunmasına karşın Mopak’ın başarılı bir özelleştirme modeli ortaya koyduğunu söyledi.

Mopak’ın Dalaman tesislerini almasının ardından iyi bir revizyona giderek, tesisleri bugünkü noktaya getirdiğini belirten Aksoy, “Mopak, özelleştirme itibarıyla bakıldığında örnek gösterilebilecek bir işletmedir. Özellikle yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayacak ve 22 milyon dolar tasarruf getirecek proje için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Mopak Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Molay da, üç nesilden bu yana kağıt ve basım işinde uğraştıklarını ve İzmir Kemalpaşa’nın ardından 2.5 yıl önce Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan satın aldıkları Dalaman tesisleriyle bu konuda Türkiye’nin önde gelen kuruluşu haline geldiklerini söyledi.
Molay, bu projeyle endüstriyel okaliptüs ormanları oluşturulmasıyla selüloz ithalatını önledikleri gibi doğal ormanlar üzerindeki baskının da azalacağını kaydederek, “Bu proje, ormancılık ve kağıt sektörü için önemli bir gösterge, kilometre taşıdır. 10 bin kişiye istihdam ve 22 milyon dolar döviz tasarrufu sağlayacağız” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mopaktan-endustriyel-orman-projesi_6484.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!