Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Nükleer’de Geri Adım Yok

Yaşam savunucularının ve halkın karşı çıktığı geçen haziran ayında durdurulduğu açıklanan Sinop Nükleer Güç Santrali projesinde geri adım atılmadığı ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Nükleer’de Geri Adım Yok

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapılması planlanan Nükleer Güç Santrali projesi ile ilgili 10 Aralık’ta inceleme değerlendirme toplantısının yapılacağını duyurdu. EUAS International ICC tarafından yapılması planlanan santral için ÇED süreci 27 Aralık 2017’de başladı.

BirGün’den Dilek Yeğin’in haberine göre; projenin Saha Lisansı’nın alınması için rapor hazırlıkları sürüyor, raporun onay için Nükleer Düzenleme Kurumu’na sunulması tasarlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan haziran ayındaki G20 Zirvesi için bulunduğu Japonya’da “Hem maliyet hem de proje takvimi açısından ilk anlaşmamız ile uyumlu olmayan bir tabloyla karşılaştık. İstediğimiz gibi ilerlememesi üzücü” sözleriyle projenin maliyet sebebiyle durdurulduğunu söylemişti.

Ancak sonraki süreçte santralın akıbeti ile ilgili belirsizlik tam olarak giderilmedi. Sinop Nükleer Karşıtı Platform sözcüsü Zeki Karataş yeniden yapım kararı alınması durumunda direnişe hazır olduklarını söyleyerek, “Karar bizim için sürpriz olmadı. Hükümet nükleer projelerden vazgeçene kadar mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/nukleerde-geri-adim-yok_175927.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!