Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Nurhak’ta Madenciden Geri Adım

Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde alüminyum ve demir ocağı açmak için ruhsat alan maden şirketi, yöre halkının tepkisi üzerine geri adım atarak, ruhsatın iptal edilmesi için Valiliğe başvurdu.

yapi.com.tr
Nurhak’ta Madenciden Geri Adım

Nurhak ilçesinde yapılmak istenen alüminyum ve demir madeni projesi için Mehmet Karagüllü’nün mevzuata aykırı ruhsat aldığı haberinin medyada yer almasının ardından olumlu bir gelişme yaşandı. “Maden ocağı istemiyoruz” diyen bölge halkının ve Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan’ın mücadelesi sonuç verdi.

Cumhuriyet’ten Kübra Köklü’nün haberine göre; tepkiler üzerine Mehmet Karagüllü maden ocağı için aldığı ruhsatın iptal edilmesi için Kahramanmaraş Valiliği’ne başvurdu. Valilik başvuruyu kabul ederek ruhsatı iptal etti.

“Rant karşısında köylü kazanmıştır” diyen Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, bölge halkının kararlı duruşu ve haklı talebi sayesinde Karagüllü’nün geri adım attığını belirtti.

Bozan, “Nurhak’ta beş mahallenin ortasına kurulacak maden projesi ruhsatı terk talebine istinaden iptal edildi. Nurhak halkının kararlı duruşu ve haklı talebi geri adım attırmıştır. Bu durum halkımızı ziyadesiyle memnun etmiştir. Nurhak kazanmıştır, Çevre kazanmıştır, hayvansal üretim kazanmıştır. Rantın karşısında köylü kazanmıştır.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/nurhakta-madenciden-geri-adim_183491.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!