Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ormanda Madene Yine ÇED Gerekli Değil

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Balıkesir Dursunbey’de ormanlık alan içerisinde yer alan altın-gümüş madeni işletmesi için ÇED’e gerek görmedi.

yapi.com.tr
Ormanda Madene Yine ÇED Gerekli Değil

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan, ormanı yok edecek bir projeye daha “ÇED gerekli değildir” kararı çıktı. Balıkesir’in Dursunbey ilçesi Delice Mahallesi sınırları içindeki ormanlık alanda altın-gümüş madeni işletmesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED)’ne gerek görülmedi.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; maden şirketi, çalışmayı patlayıcı madde kullanarak gerçekleştirecek. 5 günde bir olmak üzere yılda 60 kere patlama yapılacağı belirtildi. 24 hektarlık ormanlık alanı kapsayacak projenin yeri, Delice ve Düğüncüler Mahallesi’ne sadece 2-4 km mesafede. Emet Çayı’nın da geçtiği bölgenin yüzde 40’ı ise tarım arazisi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, yaptığı açıklamada, ekonomiyi çökerten iktidarın altın ve gümüş bulma hırsının ülkeyi topyekûn harabeye çevireceğini söyledi. Ahmet Akın şu bilgileri verdi: "Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) 24 Ağustos’tan eylül sonuna kadar bir dizi maden ihalesi gerçekleştirdi. 68 ilde 766 maden sahasında ihalelerin yüzde 95’i ‘altın ve gümüş arama’ faaliyetiyle ilgiliydi. Bu kadar fazla maden ruhsatı verilmesi doğal dengede onarılması imkansız yaralar açacak. AKP hükümeti, adeta hazine avcılığına soyundu. Kazdağları gibi benzer felaketlere kapı aralayacak politikalardan vazgeçilmeli.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ormanda-madene-yine-ced-gerekli-degil_183398.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!